Go Back
+ servings

Svenske kødboller

Antal 35 stk.

Ingredienser

  • 500 g hakket svine/kalvekød
  • 1 æg
  • 0,5 løg
  • 1 dl rasp
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. honning
  • Revet muskatnød
  • 1 tsk. groft salt
  • peber
  • 1 dl mælk
  • Smør til stege i

Sovsen:

  • 500 ml ml madlavningsfløde 15%
  • 0,5 tsk. salt
  • Peber
  • En smule kulør
  • 0,5 terning oksebouillon
  • 0,5 tsk. ribsgelé

Tilbehør:

  • Persille
  • Kartoffelmos
  • Tyttebær

Sådan gør du

  • Rør kødet samen med ægget og tilsæt helt finthakket løg. Kom rasp, sennep og honning i farsen og rør det godt sammen. Tilsæt salt og peber og riv muskatnød ned i farsen. Tilsæt mælken lidt af gangen imens der røres. Sæt farsen på køl i en halv times tid inden kødbollerne skal steges.
    Form små kødboller i hånden ved hjælp af en teske og steg dem på en stor pande med smør. Vend kødbollerne hyppigt, så de bliver stegt på alle siderne.
    Tag kødbollerne af panden, så der kun er stegefedt tilbage. Tænd for varmen under panden igen og hæld madlavningsfløden ud på panden. Tilsæt salt, peber og oksebouillon. Kom en smule kulør i sovsen, så den får en anelse lysebrun farve. Rør rundt med et piskeris og smag sovsen til med ribsgelé. Sovsen må gerne simre i et par minutter, men det er bedst at røre i den imens, så den ikke brænder på.
    Anret kødbollerne i panden med sovsen og pynt med persille. De svenske kødboller spises sammen med kartoffelmos og tyttebær.

Noter

Her kan du se opskriften på en god og cremet kartoffelmos