Go Back
+ servings

Bløde bamseboller med grahamsmel

Antal 16 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl letmælk
  • 40 g gær
  • 4 tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 dl solsikkeolie
  • 1 æg
  • 350 g grahamsmel
  • 200 g hvedemel

Pensling:

  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk

Sådan gør du

  • Lun mælken (så den er lillefinger varm) og tilsæt gæren.
    Når gæren er rørt ud i mælken tilsættes sukker, salt og kardemomme.
    Tilsæt olien og ægget og rør det sammen. 
    Hæld derefter melet i lidt af gangen. Jeg har brugt en køkkenmaskine, til at røre dejen sammen med. Når alt melet er tilsat, skal dejen røres i yderligere 5-6 minutter til dejen er helt blød og luftig og til den slipper dejkrogene.
    Sæt dejen til at hæve i 30 minutter med et viskestykke over skålen.
    Når dejen har hævet formes bollerne og lægges på to plader med bagepapir på.
    Dejen er blød og meget nem at arbejde med. Der skal ikke bruges ekstra mel, når bollerne formes.
    Gør to viskestykker våde under koldt vand og vrid dem godt. Kom de fugtige viskestykker over pladerne med bollerne. Lad bollerne efterhæve i 15 minutter til de har hævet og fået en fin rund facon.
    Pisk æg og mælk godt sammen med en gaffel og pensl bollerne.
    Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn. Bollerne bliver pænest og mest blanke, hvis der kun bages en plade af gangen. Men man kan selvfølgelig godt komme begge plader ind i ovnen samtidig – smagen bliver lige god.
    Bagetid: 15-16 minutter ved 200 grader varmluft.
    Lad bollerne køle af på en rist inden de spises.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk