Go Back
+ servings

Boller med chiafrø

Antal 15 stk.

Ingredienser

  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk. sukker
  • 1 æg
  • 650 g hvedemel
  • 30 g chiafrø
  • 1 tsk. groft salt
  • 50 g smeltet smør

Pensling

  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet.
    Tilsæt sukkeret og rør igen.
    Kom ægget ned i og derefter melet lidt af gangen imens der røres. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at ælte dejen med.
    Tilsæt salt, chiafrø og smeltet smørret inden det hældes ned i dejen. Rør dejen sammen rigtig grundigt til den er helt blød og samlet i en klump. Hvis du bruger en køkkenmaskine, er det en god ide at skifte lidt mellem langsom og hurtig hastighed.
    Sæt dejen til at hæve i 60 minutter med et viskestykke over skålen.
    Tag en smule mel på hænderne og del dejen i 15 nogenlunde lige store stykker. Dejen er blød og nem at arbejde med.
    Form bollerne og sæt dem på to plader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 20 minutter. Imens kan ovnen varmes op.
    Pisk æg og mælk sammen med en gaffel i en skål. Brug en madpensel til at pensle bollerne med. De skal pensles både på toppen og rundt langs siderne.
    Bag bollerne i ovnen i 15-16 minutter ved 200 grader varmluft. Bagetiden afhænger af ovnen så husk at kigge til bollerne.
    Lad bollerne køle af på en rist efter bagning.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk