Go Back
+ servings

Nem chokoladekage

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade (jeg har brugt 70%)
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 35 g hvedemel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids groft salt

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade i en lille gryde og hæld det ned i en skål.
    Tilsæt sukker og rør det sammen. Kom æggene i en af gangen og rør igen.
    Hæld melet, bagepulveret og saltet ned i skålen og vend det rundt i dejen.
    Kom bagepapir ned i en springform. Jeg har brugt en 26 cm. springform til kagen.
    Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 22 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen. Du kan teste om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller skarp kniv ned i midten af den med et lille prik. Kagen skal være svampet men ikke flydende.
    Lad kagen køle lidt af inden den sættes i køleskabet. Læs mere om anretning og afkøling af kagen længere oppe i teksten.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk