Go Back
+ servings

Safranris

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 1 spsk. smør
  • 1 lille løg
  • 15 dl vand
  • 500 g ris (jeg har brugt jasminris)
  • 1 tsk. safran
  • 1 tsk. pulver hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du

  • Kom en spiseske smør ned i en gryde eller sauterpande og tænd for komfuret. 
    Hak løget helt fint og vend det på panden til det er det er blødt og lyst i farven. Kom derefter safran i. 
    Tilsæt en smule af vandet og så alle risene. Kom salt i og lidt mere vand.
    Rør risene hyppigt rundt og tilsæt mere vand indtil det hele er brugt. Mængden af vand kan godt variere alt efter hvilken type ris du bruger. 
    Risene skal koge i cirka 12 minutter, og derefter skal de trække. Hold godt øje med risene under kogningen, da de ikke må brænde på eller få for meget varme for hurtigt. 
    Tag risene af komfuret og tilsæt en spiseske smør som røres rundt.
    Lad risene trække i 10 minutter med låg over gryden inden de spises. 
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk