Go Back
+ servings

Spinatroulade med skinke

Antal 16 skiver

Ingredienser

Spinatbunden

  • 3 æg
  • 250 g frossen spinat
  • 0,5 dl mælk
  • Salt og peber

Fyld

  • 175 g flødeost neutral
  • 100 g kogt tyndskåret skinke (jeg har brugt den fra Princip, Føtex)
  • Citronsaft
  • Frisk dild
  • Salt og peber

Pynt

  • Dild
  • Citronskiver
  • Salatblade
  • Citronperler

Sådan gør du

  • Spinatbunden:
    Kom spinaten i en sigte med en skål under, så den kan stå og tø op. Efter en halv times tid presses den overskydende væske ud af spinaten. Del æggeblommerne og hviderne i to skåle og rør spinaten sammen med æggeblommerne. Tilsæt også mælken og salt og peber.
    Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker. De skal være pisket så godt, at man kan vende skålen på hovedet. Kom dem forsigtigt ned i blandingen med spinaten og vend det hele sammen med en ske. Der skal ikke piskes!
    Hæld spinatenblandingen ud på en plade med bagepapir og spred den helt ud til en tynd firkant. Bag bunden i en forvarmet ovn. Bagetid: 15 minutter ved 180 grader.
    Vend en kold bageplade om med bagsiden opad og læg spinatbunden på den kolde plade. Træk langsomt bagepapiret af og lad bunden køle af imens fyldet gøre klar.
    Fyldet:
    Kom flødeosten ned i en skål og tilsæt citronsaft, salt og peber. Tilsæt godt med dild og rør det sammen. Smag fyldet til og tilsæt eventuelt mere citronsaft, dild og krydderier alt efter hvor kraftigt du ønsker smagen. Jeg har brugt godt med både dild og citron, da jeg synes bunden godt kan “bære” ekstra smag.
    Spred oste-fyldet ud på bunden med en dejskraber i et tyndt lag. Læg skiverne af skinke oven på osten og rul bunden sammen på den lange led. Pak spinatrouladen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 30 minutter.
    Pynt:
    Skær 16 skiver ud af rouladen med en skarp kniv. Tør eventuelt kniven af i et stykke køkkenrulle hvis osten hænger ved, når rouladen skæres ud.
    Anret spinatrouladen på salatblade med citronskiver, dild og citronperler.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk