Print opskrift

Big Mac burger

Antal 4 stk.

Ingredienser

  • 500-600 g hakket oksekød
  • Smør og olie til stegning
  • Salt og peber
  • Icebergsalat
  • Syltede agurker
  • 1 lille løg
  • 8 skiver gul cheddarost
  • 6 burgerboller

Dressing:

  • 1,5 dl mayonnaise
  • 0,5 dl sød sennep eller 2 tsk Dijon sennep
  • 2 syltede agurker (hele)
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 0,5 fed hvidløg
  • 1,5 tsk. paprika
  • 3-4 tsk. ketchup

Sådan gør du

  • Dressing:
    Hak agurkerne fint og rør alle ingedienserne sammen. Kom agurkerne op i dressingen og smag til ketchup. Lad dressingen trække i køleskabet i mindst en halv time og smag den derefter til igen.
    Burgerne:
    Form 8 bøffer ud af kødet. Brug evt. bagsiden af en tallerken for at trykke bøfferne flade. Steg bøfferne på en pande i smør eller læg dem på en grill. Husk at krydre dem godt med salt og peber.
    Skyl og hak salaten fint samt agurkerne og løget.
    Skær burgerboller over så du får tre dele bolle til hver burger. En top, en midte og en bund. Varm bollerne på en pande med olie eller læg dem på en grill. Burgerbollerne skal ikke i ovnen.
    Sådan laves Big Mac burgeren:
    Bolle (Bunden)
    Dressing
    Salat
    2 x ost
    Bøf
    Bolle (midt)
    Dressing
    Salat
    Agurker
    Løg
    Bøf
    Bolle (top)
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk