Go Back
+ servings

Chokoladekage i kop på 3 minutter

Antal 1 person

Ingredienser

  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. kakao (ren kakao uden sukker)
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk
  • 1 spsk. solsikkeolie
  • 10 g chokoladeknapper (mørk chokolade)

Sådan gør du

  • Bland hvedemel, sukker, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen i en lille skål. Tilsæt ægget og rør kagedejen godt sammen. Tilsæt mælk og olie og rør igen. Til sidst hældes chokoladeknapperne i dejen og efter de er rørt ud i dejen hældes den i en kop.
    Stil koppen i mikroovnen og bag kagen på følgende måde. Jeg har bagt kagen ved 1000 watt i 1,5 minut – et halvt minut af gangen. Kagen hæver ret meget i koppen under bagning, så for at den ikke skulle boble ud over kanten, gav jeg den 0,5 minut x 3. Når mikroovnslågen åbnes falder kagen hurtigt igen.
    Min chokoladekage havde en god blød konsistens og var lidt flydendei midten og bunden. Giv kagen kortere eller længere tid alt efter hvordan du ønsker konsistensen af den og hvilke mikroovn som bruges.
    Kagen nydes med det sammen eventuelt med flødeskum eller vanilleis til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk