Udskriv

Hummus

Antal 2 skåle

Ingredienser

  • 200 g tørrede kikærter
  • Vand og 3 laurbærblade til kogning
  • 16 spsk. olivenolie
  • 5 spsk. cremefraiche
  • 2 fed presset hvidløg
  • 0,1 tsk. spidskommen
  • Salt og peber
  • Lidt citronsaft

Fremgangsmåde

  • Kikærterne kommes i en skål og der hældes koldt vand over. Vandet skal dække kikærterne, plus at der skal være lidt ekstra vand, da de suger meget. Læg et låg eller en tallerken over skålen og lad den stå natten over i køleskabet.
    Dagen efter hældes vandet fra kikærterne. Kom kikærterne i en gryde med vand og laurbærblade og lad det koge i cirka 45-55 minutter til kikærterne er helt møre.
    Hæld vandet og laurbærblade fra og lad kikærterne køle af. Kom kikærterne i en skål eller et bæger og tilsæt cremefraiche, presset hvidløg og olivenolie. Jeg har brugt en måleske til at måle olivenolie med, da der godt kan være stor forskel på spiseskeer.
    Blend det hele godt sammen med en stavblender. Tilsæt spidskommen, salt, peber og citronsaft og blend hummusen sammen igen. Smag den til og tilsæt eventuelt mere salt og spidskommen alt efter smag og behag. Sæt hummusen på køl til den er helt kold.
    Hæld lidt olivenolie og drys med spidskommen over hummusen, inden den spises.