Go Back
+ servings

Kanelsnegle i bradepande

Antal 30 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. kanel
  • 1 dl rørsukker
  • 1 knivspids fint salt
  • 150 g smør
  • 700 g hvedemel

Fyld:

  • 250 g blødt smør
  • 300 g farin
  • 3 tsk. kanel

Pynt:

  • Glasur af flormelis og vand
  • Tivoli krymmel

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, vaniljesukker, kanel, rørsukker og salt og rør det godt ud i mælken. Smelt smørret og hæld det ned i skålen til de øvrige ingredienser. Tilsæt melet lidt af gangen imens dejen røres grundigt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen. Hvis du bruger hænderne til at ælte med, skal du ælte til dejen er helt ensartet og blød.
    Sæt dejen til at hæve med et viskestykke over i 1 time og 15 minutter.
    Rul dejen ud med en kagerulle. Dejen skal måle lidt mere end en bradepande. Bland den bløde smør (det skal være helt blødt) sammen med farin og kanel og rør det sammen til en ensartet masse. Smør det ud på dejen og rul den sammen på den lange led ligesom en roulade.
    Skær 30 stykker ud af dejen og læg dem på to bradepander med bagepapir. Jeg havde 20 kanelsnegle i den ene bradepande og 10 i den anden. Tryk kanelsnegle let flade så de får en pæn facon.
    Sæt kanelsneglene til at efterhæve i 30 minutter inden de bages i ovnen.
    Bagetid: 15-18 minutter ved 200 grader varmluft.
    Sæt de bagte snegle på en rist og pynt med glasur og krymmel når de er kølet af.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk