Print opskrift

Flødekartofler

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 16-18 store kartofler med tynd skræl
  • 1 liter piskefløde
  • Havsalt
  • Peber
  • Muskatnød
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Skyl kartoflerne og skær dem ud i helt tynde skiver på det korte led. Kom kartoffelskiverne ned i et stort ovnfast fad og hæld piskenfløden over dem. Drys med havsalt og peber og til sidst friskrevet muskatnød. Læg et par timiankviste øverst og kom flødekartoflerne i ovnen.
    Bagetid: 45-55 minutter ved 200 grader.
    Flødekartoflerne er færdige, når de er helt møre, og når fløden har sat sig på kartoflerne.
    Retten er meget varm, når den kommer ud af ovnen, så det gør ikke noget, hvis den når lov at stå 5-10 minutter og køle af.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk