Go Back
+ servings

Spidskålslasagne

Antal 6 personer

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • Smør til at steg i
  • 1000 g hakket oksekød
  • 4-5 gulerødder
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. oregano
  • 1,5 tsk. groft salt
  • Peber
  • 400 g hakkede tomater (dåse)
  • 1-1,5 dl vand
  • 370 g spidskål (et stort spidskål da de store blade skal bruges)
  • 100 g rå lasagneplader (jeg har brugt de store bølgede fra Delverde)
  • 250 g revet mozzarella

Sådan gør du

  • Hak hvidløget og svits det i smør i en gryde eller sauterpande.
    Tilsæt kødet og steg det til det er brunet.
    Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern inden de kommes ned til kødet.
    Tilsæt krydderierne, de hakkede tomater og vandet. Rør det hele godt rundt og lad retten simre i 5-10 minutter i gryden.
    Tag bladene af spidskålen uden at knække dem over. Skyl og tør bladene så de ligger klar.
    Jeg har brugt to fade til spidskålslagen – et stort og et lille.
    Start med et tynde lag kødsovs og derefter 1-2 store stykker spidskål. Fortsat herefter igen med et lag af kødsovs og spidskål. Herefter et enkelt lag af lasagneplader og til sidst spidskål og kødsovs.
    Drys revet mozzarella hen over spidskålslasagnen og bag den i ovnen.
    Bagetid: 28-32 minutter ved 200° varmluft. Læg eventuelt et stykke stanniol hen over fadet, hvis osten bliver for mørk. Mærk ned i lasagnen med skarp kniv om den er færdig, inden den tages ud af ovnen. Spidskålslasagnen må meget gerne trække på køkkenbordet i 5-10 minutter inden den spises.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk