Wienersalat
Frokost

Wienersalat

Wienersalat

Wienersalat – en god opskrift på pølsesalat med wienerpølser og kartofler.

Jeg vil prøve, om jeg kan nå at lave en ny og lækker ting til Williams madpakke hver uge. Så får han smagt en masse forskelligt, så han ikke kører træt i den samme mad, og jeg får mulighed for at afprøve nye opskrifter. I sidste uge lavede jeg en stor portion af disse minifrikadeller til madpakken, og i går lavede jeg en hjemmelavet wienersalat også kaldet salat med pølser.

Da William så wienersalaten stå på bordet, sagde han, “ej er det svensk pølseret?”. Det kunne man næsten også godt kalde wienersalat – svensk pølseret bare i en kold udgave. “Ja, for der er både pølser og kartofler i, er der ikke?”, spurgte William. Det har han da helt ret i, at der er.

Wienersalat

Antal 1 skål

Ingredienser

 • 2 kogte kartofler
 • 4 wienerpølser
 • 0,5 rødløg
 • 4 drueagurker
 • 3 spsk. mayonnaise
 • 3 spsk. cremefraiche 18%
 • 0,5-1 tsk. dijonsennep
 • Salt og peber
 • Purløg

Sådan gør du

 • Skræl kartofler og kog dem. Når kartoflerne er helt afkølet skæres de over i små tern. Kog også pølserne og lad dem blive kolde inden de skæres ud i små skiver.
  Hak rødløget ud i små bitte tern og kom dem ned i en skål. Skær drueagurkerne ud i små stykker og kom også dem ned i skålen. 
  Hæld mayonnaise, cremefraiche og dijonsennep ned i skålen og rør blandingen rundt. Smag dressingen til med salt og peber inden de kolde pølser og kartofler tilsættes. Pynt wienersalaten med finthakkede purløg.
Wienersalat

Pølse salat.

Hvis man har en rest kolde pølser og kartofler, så tager det ikke meget mere end 10 minutter at lave gammeldags wienersalat. Dressingen skal blot røres sammen og så tilsættes kartoflerne og pølserne. Wienersalaten smager godt sammen med groft rugbrød eller i en bolle. Men man kan også spise den, som den er sammen med agurk og tomater. I alt fald hvis man er William. Han spiste wienersalaten uden brød, og så har han fået resten med i madpakken.

Wienersalat kan også bruges til påskebordet eller til julefrokosten. Det er måske ikke lige en af de mest klassiske retter til jul eller påske, men jeg laver det ofte til vores påskebord. Jeg er ikke den store fiskespiser, så jeg synes, at det er rigtig skønt med lidt andet også.
Pølsesalat kan sagtens laves dagen inden, den skal spises. Så kan den også nå at blive helt kold og samle sig. Inden servering drysses der med masser af frisk purløg og eventuelt også lidt mere salt og peber.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar