Kager
Kage og dessert

Waleskager

Waleskager
Som barn var jeg helt vild med waleskager. Når min far tog mig med til bageren, og jeg fik lov at vælge, valgte jeg altid et walesstykke eller kage. Det er mange år siden, at jeg sidst har købt en waleskage. Og jeg tror, at sidst gange jeg smagte vandbakkelser, var da jeg bagte en kagemand.

Disse meget lækre bunde er lavet ud af en vandbakkelsdej. Opskriften er Amo’s “Den store fødselsdags Bagebog”. Det er en god opskrift, som man både kan lave kager, kagemænd og eclairs ud af. Jeg har brugt en sprøjtepose til dejen og lavet cirkler, så kagerne fik mønster. Der er brugt to bunde til hver kage. I midten af kagerne er der vanilleflødeskum, som der også er brugt sprøjtepose til. Det er den samme creme, som jeg brugte da jeg lavede pavlova kage. Der er brugt friske hindbær i kagerne. På toppen er pyntet med hvid glasur og frysetørret hindbær.

Kagerne er lette, sommerlige og smager pragtfuldt. Jeg har lavet dem lidt store og beregnet en kage pr. person.

Waleskager
Waleskager
Waleskager

Waleskager

Antal 4 stk.

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. sukker
  • 150 g hvedemel
  • 4 æg

Vanilleflødeskum:

  • 250 ml piskefløde
  • 4 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vanillesukker

Pynt og fyld:

  • En bakke friske hindbær
  • Flormelis til glasur
  • Frysetørret hindbær

Sådan gør du

  • Kog vand, smør og sukker sammen i en gryde. Tilsæt melet og pisk hurtig rundt med et piskeris indtil dejen slipper gryden. Lad dejen køle af og kom et æg i af gangen, det er vigtigt at dejen ikke bliver for tynd, så rør dejen godt sammen inden det næste æg kommes i.
    Kom dejen op i en sprøjtepose og lav otte kager. Kom derefter kagerne i ovnen.
    Bagetid: 20-25 min. ved 200 grader varmluft. Det er vigtigt at du ikke åbner ovnen, før der er gået mindst 20 min. For ellers vil kagerne falde sammen.
    Vanilleflødeskummet piskes sammen og kommes på de helt afkølet kage-bunde (brug evt. sprøjteposen igen for at lave fint mønster). Kom hindbærene på og endnu en kage-bund. Pynt med glasur og frysetørret hindbær på toppen. Jeg kom glasuren op i en frysepose med et lille hul og lavede cirkler. Serveres kagerne ikke med det samme, skal de stå på køl for at holde sig friske.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar