Gryderetter
Aftensmad

Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Den lækreste opskrift på vintergryde med oksekød, pølser og bacon. 

På en kold og blæsende vinterdag er der bare ikke noget så godt som en varm gryderet! Denne her gryderet kalder jeg vintergryde med oksekød, pølser og bacon. Det er en simreret som med fordel kan laves i weekenden, hvor de fleste nok har bedre tid til madlavning. Opskriften giver en ret stor potion, da jeg både brugte dobbelt op af oksekød, bacon og cocktailpølser, så vi havde aftensmad til fire personer i to dage.
Det gør ikke noget at rester af retten står på køl en dags tid. Det kan de sagtens og retten smager lige godt dagen efter.  

Pølserne og baconen har jeg stegt hver for sig på to pander ved siden af. Man kan også godt komme dem i gryden, når kødet steges. Men jeg synes, det bliver mere lækkert, når bacon og pølserne er helt sprødt og anrettes på denne måde.

Jeg har brugt en blanding af piskefløde og sødmælk til sovsen. Man kan også godt bruge ren piskefløde, hvis der ønskes en tykkere sovs eller sovs lavet på ren fløde.

Til vintergryden fik vi en god og cremet kartoffelmos lavet med smør og mælk. Det smagte altså virkelig lækkert. Her linker jeg til lidt flere ideer til tilbehør.

Tilbehør til vintergryden:
Cremet kartoffelmos
Kogte ris 
Små ovnkartofler med rosmarin
Hasselbagte kartofler med hvidløg og parmesan 
Sprøde maste kartofler

 

Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • Smør til at stege i
  • 1000 g oksetern
  • 4 store gulerødder
  • Oksekødsfond eller bouillon
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. groft salt
  • Peber
  • 5 laurbærblade
  • 4 dl sødmælk
  • 250 ml piskefløde
  • 400 g cocktailpølser
  • 400 g bacon i tern
  • Sovsekulør
  • Sovsejævner

Pynt og tilbehør:

  • Persile og kartoffelmos

Sådan gør du

  • Hak løget fint og svits det i smør i en stor gryde. Tilsæt oksekødet og steg det til det er brunet.
    Skræl gulerødderne og skær dem ud i tynde stave og sæt dem til side.
    Kom vand og oksekødsfond (eller bouillon) ned til kødet og rør det rundt. Tilsæt salt, peber og laurbærblade samt mælken. Lad retten simre på lav varme med låget på skrå på gryden i cirka 45-50 minutter.
    Imens retten står og simre steges pølserne og baconen på hver sin pande. Kom pølserne og baconen i en skål med et stykke stanniol eller en tallerken over skålen for at holde dem varme.
    Når kødet har simret i 45-50 minutter tilsættes gulerødderne og piskefløden samt lidt kulør. Lad retten simre videre i 10 minutter. Nu skulle kødet gerne være helt mørt og lækkert.
    Kom herefter sovsejævner i retten til sovsen har en passende tykkelse og smag til med salt og peber.
    Server vintergryden i en stor skål eller et fad med bacon, pølser og persille ovenpå.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar