Gryderetter
Aftensmad

Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Den lækreste opskrift på vintergryde med oksekød, pølser og bacon. 

På en kold og blæsende vinterdag er der bare ikke noget så godt som en varm gryderet! Denne her gryderet kalder jeg vintergryde med oksekød, pølser og bacon. Det er en simreret som med fordel kan laves i weekenden, hvor de fleste nok har bedre tid til madlavning. Opskriften giver en ret stor potion, da jeg både brugte dobbelt op af både oksekød, bacon og cocktailpølser. Så vi havde defor aftensmad til fire personer i to dage.
Det gør ikke noget at rester af retten står på køl en dags tid. Det kan dn sagtens og den smager lige godt dagen efter, når den er varmet op.  

Vintergryde med oksekød.

Til min vintergryde opskrift har jeg brugt oksetern. Derudover er der brugt pølser og bacon, som jeg har stegt hver for sig på to pander ved siden af. Man kan også godt komme dem i gryden, når kødet steges. Men jeg synes, det bliver mere lækkert, når bacon og pølserne er helt sprødt og anrettes på denne måde.

Jeg har brugt en blanding af piskefløde og sødmælk til sovsen. Man kan godt bruge ren piskefløde, hvis der ønskes en tykkere sovs eller sovs lavet på ren fløde.

Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Antal 8 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • Smør til at stege i
  • 1000 g oksetern
  • 4 store gulerødder
  • Oksekødsfond eller bouillon
  • 3 dl vand
  • 2 tsk. groft salt
  • Peber
  • 5 laurbærblade
  • 4 dl sødmælk
  • 250 ml piskefløde
  • 400 g cocktailpølser
  • 400 g bacon i tern
  • Sovsekulør
  • Sovsejævner

Pynt og tilbehør:

  • Persile og kartoffelmos

Sådan gør du

  • Hak løget fint og svits det i smør i en stor gryde. Tilsæt oksekødet og steg det til det er brunet.
    Skræl gulerødderne og skær dem ud i tynde stave og sæt dem til side.
    Kom vand og oksekødsfond (eller bouillon) ned til kødet og rør det rundt. Tilsæt salt, peber og laurbærblade samt mælken. Lad retten simre på lav varme med låget på skrå på gryden i cirka 45-50 minutter.
    Imens retten står og simre steges pølserne og baconen på hver sin pande. Kom pølserne og baconen i en skål med et stykke stanniol eller en tallerken over skålen for at holde dem varme.
    Når kødet har simret i 45-50 minutter tilsættes gulerødderne og piskefløden samt lidt kulør. Lad retten simre videre i 10 minutter. Nu skulle kødet gerne være helt mørt og lækkert.
    Kom herefter sovsejævner i retten til sovsen har en passende tykkelse og smag til med salt og peber.
    Server vintergryden i en stor skål eller et fad med bacon, pølser og persille ovenpå.
Vintergryde med oksekød, pølser og bacon

Tilbehør til vintergryderet.

Til vintergryden fik vi en god og cremet kartoffelmos lavet med smør og mælk. Det smagte altså virkelig lækkert. Her kommer jeg med lidt flere ideer til tilbehør.
Kogte ris eller kartofler, sprøde maste kartofler, små ovnkartofler, pomfritter, eller hasselback kartofler.

Vintergryde med hakket oksekød.

Gryderetten kan også godt laves med hakket oksekød. Det går noget hurtigere, da retten ikke skal stå og simre for at få kødet mørt.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Bent 17. oktober 2020 at 16:29

    Hvad skal gulerødderne bruges til? Og hvornår?

    • Svar Mie 17. oktober 2020 at 20:31

      Gulerødderne skal i retten. Der står i opskriften, hvornår de skal snittes og tilsættes.

  • Svar Hans 3. november 2021 at 19:02

    Væden blev noget tynd kun med 1,5dl vand, sødmælk og fløden.
    Kan det passe der ikke skal mere vand i?

    • Svar Mie 4. november 2021 at 12:16

      Hej Hans
      Hvis retten laves til 4 personer skal der 1,5 dl vand i + sødmælk og piskefløde.
      Når kødet er mørt jævnes sovsen som beskrevet i opskriften.
      Hvis din sovs er blevet for tynd, kan du jævne den lidt mere.
      Vh. Mie

    Skriv din kommentar