Da vi i sidste uge var på Mash, fik jeg en meget enkel men super lækker salat.
Den bestod kun af salatblade med vinaigrette over. Jeg er som regel ikke til dressing,
da jeg synes, at mange dressinger tager for meget af smagen fra grøntsagerne.
Men denne her omtalte vinaigrette var simptelthen så lækker og passede rigtig godt til salatbladene. Jeg savnede hverken tomater, agurk eller andre grøntsager og det viser jo, at nogen gange kan det enkelte være helt perfekt.
Jeg har aldrig prøvet at lave en vinaigrette, så jeg har søgt inspiration på nettet for at finde en god opskrift. Jeg søgte efter en opskrift som bl.a. indeholdt sennep og hvidløg. Opskriften er fundet hos “Sæson for god smag”, og så er den justeret en smule efter mine smagsløg.
Dressingen er kraftig i smagen, så hvis du ikke er så meget til hvidløg/stærk smag, skal hvidløg og hvidvinseddike nok nedjusteres lidt.
Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg laver vinaigrette, og nu har jeg da noget at bruge alle vores salatblade i haven til. Enkel, nem og lækker salat.
Opskrift på vinaigrette
3 spsk hvidvinseddike
0,5 tsk groft salt
Peber
2 tsk dijonsennep
0,5 dl god olivenolie
1-2 tsk sukker
1,5 fed hvidløg
En bakke blandet salatblade eller spinatblade.
Fremgangsmåde
Rør ingredienserne sammen i en skål (hvidløgene skal presses).
Skyl salatbladene og hæld vinaigretten over.
Mængde
4 personer (som tilbehør til en hovedret)
Blandet salatblade med vinaigrette, oksesteg, kartofler med skræl skåret i tynde skiver og bagt i ovnen samt en sauce.
Ingen kommentarer