Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

William elsker, når vi får vietnamesiske forårsruller, og det er en af hans yndlingsretter. Men faktisk kalder vi dem hverken vietnamesiske forårsruller eller rispapirruller. Her hjemme hedder de “vand-pandekager”, men det lyder ikke helt så appetitligt i en overskrift, vel? ;-)

Det gode ved vietnamesiske forårsruller er at det er en nem og hurtig hverdagsret. Forårsrullerne er børnevenlige og det tager ikke lang tid at tilberede fyldet – specielt ikke hvis man har lavet kødet i forvejen eller har en rest fra dagen før. Så er det et sundt måltid, og det er samtidtig en hyggelig måde at spise på. Rispapiret skal bare dyppes i koldt vand, og herefter fyldes de med maser af grøntsager, nødder og eventuelt kød eller fisk. Vi plejer at tilberede forårsrullerne ved bordet og selv komme det ønskede fyld i.

Længere nede i opskriften er jeg kommet med forslag til grøntsager og kød – men hvis I har flere ideer så kom endelig med dem? :-)

Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Opskrift på vietnamesiske forårsruller

Rispapir-pandekager (kan købes i flere størrelser)

Forslag til fyld – grøntsager og frugt
Agurk
Peberfrugt
Forårsløg
Gulerødder
Bønnespirer
Æble
Mango
Avocako
Hvidkål
Kinakål
Rucola
Bønner
Sukkerærter
Lucernespirer
Squash

Forslag til fyld – kød
Pulled pork
Pulled chicken
Små kødboller med soya
Kogt kyllingefilet
Kogt fisk
Rejer

Forslag til tilbehør
Peanuts
Soyasauce
Sød chilisauce
Lime

Fremgangsmåde

Tilbered kødet så det står klar og snit alle grøntsagerne fint. Til de grøntsager som egner sig til det, kan der bruges en peeler/skræller til at lave helt tynde strimler med. Anret grøntsagerne og tilbehøret i små skåle eller på et stort fad.

Kom koldt vand i et par store skåle som stilles klar sammen med alt maden på spisebordet. Kom et stykke rispapir af gangen ned i vandet. Sørg for at vandet dækker rispapiret eller vend det rundt et par gange, så det bliver fugtigt af vand. Rispapir-pandekagen skal bare lige have et øjeblik under vand inden den lægges over på tallerkenen. Kom grøntsager, kød og tilbehør i midten af pandekagen og fold den sammen.

Dyp pandekagerne i soyasauce, limesaft eller sød chilisauce når de spises.

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.