Varm kartoffelsalat
Aftensmad

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat – det er godt nok ikke noget vi får særlig tit. Men det smager nu godt, og så er det rart at få kartofler tilberedt på en lidt anden måde.
Når vi får kartofler, plejer jeg oftest at lave dem til mos, fordi Malte er så glad for brændende kærlighed, eller også får vi små halve kartofler bagt i ovnen med krydderier eller lavet til hjemmelavede pomfritter.

Varm kartoffelsalat laves af rå ukogte kartofler enten i en gryde eller på en pande med høj kant. Jeg kan bedst lide at lave dem på en stor pande, for så synes jeg det er nemmere at vende dem rundt. Jeg har brugt æbleeddike – men almindelig lagereddike kan også anvendes.

Til den varme kartoffelsalat fik vi et par gode grillpølser med bacon og ost. Det ville sikkert også have smagt godt med frikadeller til, bøffer eller en lækker steg.

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 3 løg
  • smør
  • 2,5 tsk. sukker
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 6 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1,5 tsk. havsalt
  • Peber

Pynt:

  • Purløg

Sådan gør du

  • Skæl og skyl kartoflerne og skær dem i tynde halve stykker.
    Skræl løgene og hak dem fint.
    Kom smør på en stor pande med høj kant og vend løgene i smørret.
    Tilsæt sukker, æbleeddike og halvdelen af vandet og lad det koge et par minutter.
    Tilsæt derefter bouillonen og kartoflerne. Vend kartoflerne rundt på panden og hæld resten af vandet ud over dem.
    Lad kartoflerne simre på panden i 15-20 minutter til de er møre. Vend dem hyppigt og smag til sidst den varme kartoffelsalat til med peber og havsalt.
    Pynt med purløg og server kartoffelsalaten sammen med frikadeller, medister eller et par gode pølser.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar