chokolade
Drikke

Varm kakao

chokolade

Varm kakao – opskrift på kakao mælk med flødeskum.

Der er ikke noget bedre end varm kakao efter en gåtur ude i kulden eller skoven. Når man rigtig skal hjem og varme sig under et tæppe og blive lunet af en skøn kop kakaomælk. Måske med et brætspil eller en god film for hele familien.

I sidste uge lavede jeg en kop varm kakao til os alle fire og fik skudt nye billeder til opskriften. Samtidig fik jeg også lyst til at forny teksten for min kakao opskrift var helt tilbage fra 2013, da jeg begyndte at blogge. Så det var på tide med lidt nye billeder og tekst.

Søren sad og arbejdede og begge drenge var i gang med hjemmeskole, da jeg gik i gang med at lune mælken. Men heldigvis blev der plads til en lille hyggelig kakao pause. Det var rigtig koldt den dag (ligesom i dag) og sneen lå så fint og lyste op i haven. Det var perfekt med en kop hjemmelavet varm kakao og en velfortjent pause fra arbejde og skole.

Hjemmelavet varm kakao.

I min opskrift skal der bruges letmælk, ren kakao (ikke kakopulver med tilsat sukker i), sukker og mørk chokolade. Jeg har brugt to mørke guldbarer. Jeg synes, de er så gode til kakao, men der kan også bruges mælkechokolade eller en hvilken som helst anden mørk chokolade. Bruger du en chokolade med et højt kakao indhold bliver din kakao mælk lidt mere stærk og bitter i smagen, og bruger du en mælkechokolade bliver den sød. Jeg er nok mest til en mellemting, men det er jo smag og behag.

Når vi er til fødselsdag hos min svigerinde og familien, bliver der næsten altid serveret nybagte boller og varm kakao. Min svigerinde er simpelthen mesteren i at lave kakao, og det er altid så hyggeligt at komme til fødselsdag hjemme hos dem.
Vi laver faktisk sjældent varm chokolade til fødselsdage, så måske er det netop derfor, at det er sådan særlig hyggelig stund at komme hos dem.

Der bliver cirka 5-6 kopper kakao ud af opskriften. Pynt eventuelt med hakket chokolade, chokoladeknapper eller lidt drysset kakaopulver til sidst.

Læs også: Varm kakao bar til familiehygge eller fødselsdag.

kakao
varm kakao
kakao mælk

Varm kakao

Antal 5 kopper

Ingredienser

Kakao

  • 1 liter letmælk
  • 2-3 spsk. kakao (ren kakao)
  • 4 spsk. sukker
  • 90 g mørk chokolade fx. mørk guldbar

Flødeskum

  • 250 ml fløde

Pynt

  • Hakket chokolade eller chokoladeknapper

Sådan gør du

  • Pisk føden til en let og luftig flødeskum med en elpisker.
    Kom mælken ned i en gryde og tilsæt kakao og sukker. Varm det op ved middel varme under omrøring med et piskeris. Pas på ikke at forlade komfuret for mælk kan let brænde på.
    Når kakaoen begynder at ryge skrues der ned på komfuret og chokoladen tilsættes. Rør igen med piskeriset til alt chokoladen er rørt ud i kakaoen.
    Hæld den varme kakao ned i kopperne og pynt med flødeskum og eventuelt chokolade.
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar