Valnøddebrød
Brød og boller

Valnøddebrød

Valnøddebrød
I går fik jeg lyst til at bage et valnøddebrød, og da vi var lidt i tidsnød, blev det altså til vores aftensmad. Der var nu heller ikke nogen klager fra resten af familien, da vi alle er vilde med brød – især nybagt brød! Og med lidt pålæg, frugt og salatblade fra haven, blev det til et helt ok aftensmåltid.

Opskriften giver et ret stort brød. Så der var rigeligt til dagen efter til morgenmaden og et stykke til drengene, når de kommer sultne hjem fra institution.
Brødet er blødt og lækkert indeni og med en sprød skorpe uden på. Jeg lavede også en enkel bolle ud af dejen – uden valnødder til den yngste. Dejen kan godt bruges til boller, man skal bare være opmærksom på, at det ikke er en dej, som man kan forme. Så hvis der laves boller, laves de ved hjælp af skeer i “klatter” på bagepladen.

Valnøddebrød

Opskrift på valnøddebrød

6,5 dl vand
25 g gær
0,5 dl olie
1 spsk groft salt
0,5 dl sirup
500 g hvedemel
250 g fuldkornsmel
100 g hakket valnøddekerner

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt de øvrige ingredienser bortset fra valnødderne.
Rør det hele grundigt sammen og tilsæt derefter de hakket valnødder.
Lad dejen hæve med et viskestykke over i 45 min.
Efter hævningen hældes dejen ud på en plade med bagepapir.
Brødet pensles med mælk og sættes i en varm ovn.
Bagetid: 30 min. nederst i ovnen ved 200°.

Mængde

Et stort brød

Valnøddebrød

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar