Vafler
Kage og dessert

Vafler

Vafler

Vafler – en nem opskrift på vafler med fløde.

Jeg var egentlig i gang med et indlæg om vores sommerferie til bloggen, men så blev jeg syg med influenza og kom bagud med alt ting. Så i stedet bliver det dette kortere indlæg med en opskrift på vafler, som William og jeg lavede i weekenden.

William følger med i en norsk serie på Ramasjang, som hedder “Vaffelhjerte”. Han er meget optaget af både fortællingen og den smukke musik, som er i introen. I serien laver børnene vafler, og det havde William talt om, at han også rigtig gerne ville, så det måtte vi naturligvis prøve.

Jeg startede med at følge opskriften på vafler fra min gamle gamle kogebog Frøken Jensens, som jeg har fået af min mormor. I den opskrift er der fløde og kun et par ingredienser. Jeg brugte ikke en piskefløde men en fløde med 21% fedt, og dejen så alligevel alt for tyk ud. Så derfor besluttede jeg bare at improvisere og komme det i, som jeg nu syntes. William piskede med el-piskeren og fik også lov at hælde vaffeldej på vaffeljernet.

Vaflerne blev rigtig gode og sprøde. Vi fik jordbærsyltetøj og sukker til dem, og de blev nydt i sofaen, imens vi så “Far til fire” på dvd’en. Det var en super hyggelig eftermiddag som absolut kræver gentagelse ♥

Prøv også:
Gaffelkager – små lækre småkager med kokosmel.
Klatkager – perfekte når man har en rest risengrød.

Vafler

Vafler

Vafler

Antal 25 hjerter

Ingredienser

  • 250 ml madlavningsfløde 21%
  • 2 spsk. sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk (evt. en smule mere når dejen har været på køl)
  • Smør til vaffeljernet

Sådan gør du

  • Pisk fløden til flødeskum i en stor skål. Sukker, mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes ned i skålen og røres forsigtigt sammen med flødeskummet. Tilsæt smeltet smør og mælken lidt af gangen imens dejen piskes sammen med et piskeris. Sæt dejen på køl i en halv times tid og rør den rundt inden brug.
    Kom dejen på et varmt vaffeljern som er penslet med smør. Vaflerne er færdig og sprøde, når de er lysebrune og har fået den brune kant.

    Pisk fløden til flødeskum i en stor skål. Sukker, mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes ned i skålen og røres forsigtigt sammen med flødeskummet. Tilsæt smeltet smør og mælken lidt af gangen imens dejen piskes sammen med et piskeris. Sæt dejen på køl i en halv times tid og rør den rundt inden brug.

    Kom dejen på et varmt vaffeljern som er penslet med smør. Vaflerne er færdig og sprøde, når de er lysebrune og har fået den brune kant.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Instagram @madling_dk

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar