Tzatziki

Tzatziki

Vi har fået fladbrød med oksekød, grøntsager og hjemmelavet tzatziki.
Både min mand og jeg er vilde med tzatziki, men jeg var i tvivl, om det var noget for drengene. Heldigvis blev jeg positiv overrasket, da de spiste løs, og under middagen sagde William, “den her yoghurt smager godt nok godt, mor” ;-)

Vi smurte brødene med tzatziki, fyldte kød og grøntsager i og rullede dem. Malte fik brødet ved siden af, men da han så, hvordan vores andres brød var rullet, ville han havde det samme.

Brødet på billederne her er ikke hjemmelavet, men jeg har tidligere lavet fladbrød, og de smager nu allerbedst, når de er hjemmelavede. De steges på en meget varm pande og både dufter og smager herligt.

Tzatziki

Opskrift på tzatziki

1/2 agurk
250 ml græsk yoghurt
Et stort fed hvidløg
1-1,5 tsk citronsaft
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skyl og riv agurken på et rivejern. Kom den revet agurk op i en si (dørslag) med en skål under og lad agurken stå og dryppe af i 20 minutter.
Rør yoghurten, presset hvidløg, citronsaft, salt og peber sammen og tilsæt agurken. Stil tzatzikien på køl inden den skal spises.

Mængde

2,5 dl tzatziki

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  


Kommentarer

Tzatziki — 2 kommentarer

  1. Hejsa Mie,

    Tak for den dejlige opskrift på tzatziki. Du skal lige have et kram herfra! – og her er hvorfor: Vi er lige kommet hjem fra en dejlig ferie i grækenland, og har selvfølgelig fået tzatziki til samtlige måltider i en hel uge. Jeg tror faktisk at vi blev lidt afhængige… :) Så naturligvis skulle vi også servere tzatziki til vores gæster i går, hvilket blev en stor succes.

    Dette skal du vide: Din tzatziki er BEDRE END grækernes!!!

    Knus Lisbeth & Jonas

  2. Hej Jonas og Lisbeth

    Tak for de meget pæne ord.
    Jeg er dog ikke sikker på, om det er denne opskrift I har prøvet?
    Indlægget er skrevet i dag :-)

    Hilsner fra Mie

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.