Tzatziki opskrift
Dip og dressing

Tzatziki

Tzatziki opskrift

Den bedste tzatziki opskrift til græsk mad.

Vi har fået hjemmelavet tzatziki igen igen. Vi kører lidt det græsk tema her hjemme for tiden, og der passer græsk tzatziki jo bare perfekt til. Vi har både fået dressingen til pitabrød, sammen med græske kødboller og salat og til en form for græske pandekager, som jeg også har lavet i denne uge.

Tidligere når jeg lavede tzatziki, brugte jeg altid persille. Persille er min favorit krydderurt, og jeg kan næsten spise persille til alt. Men nu har jeg de sidste par gange i stedet tilsat frisk dild i dressingen, og det kan altså noget! Til trods for at jeg ikke er mega begejstret for dild, så synes jeg, at det er noget så lækkert, når det kommes i tzatziki. 

Jeg bruger cirka halvanden fed hvidløg. Det giver en god smag, uden at det bliver alt for voldsomt, synes jeg. Men det er selvfølgelig smag og behag, så hvis du ønsker den ekstra kraftig i smagen, kan der tilsættes mere hvidløg. 

Tzatzikien kan sagtens holde sig frisk i et par dage. Så hvis der er rester tilbage, kan de gemmes i en bøtte med låg i køleskabet. Vi har spist af det både til aftensmaden og de efterfølgende to dage. I dag har William fået lidt tzatziki med i madpakken sammen med grøntsagsstænger. Det er jeg sikker på, at han vil synes godt om. Han er ret god til grøntsager, og spiser ofte dem ofte før, han spiser resten af madpakken. Nu hvor der også er dyppelse til, tænker jeg at det er et endnu større hit.

Sammen med tzatzikien kan du spise: 
Græsk salat med feta
Pandebrød
Græske kødboller

Tzatziki
Opskrift zatziki

Tzatziki

Antal 500 ml

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 500 ml græsk yoghurt 10%
  • 1,5 fed hvidløg
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 lille citron (saften fra en halv citron)
  • Frisk dild
  • En smule olivenolie
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skyl agurken og riv den på et rivejern på den grove side.
    Kom agurken ned i en sigte med en skål under. Lad væden løbe fra imens du forbereder resten.
    Kom yoghurten ned i en skål og tilsæt presset hvidløg og salt. Rør det sammen og kom derefter saften fra halvdelen af citronen ned i skålen. Tilsæt også dild (efter smag og behag) som er klippet/hakket inden det tilsættes.
    Pres det sidste væde ud af agurken med en ske eller hænderne og kom den ned i skålen. Agurken skal ikke være helt udtørret men den må heller ikke dryppe.
    Rør det hele godt sammen i skålen og stil tzatzikien på køl til den skal spises.
    Hæld en smule olivenolie hen over og drys med friskkværnet peber inden servering.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar