Tyrkisk bulgur
Aftensmad

Tyrkisk bulgur

Tyrkisk bulgur

Tyrkisk bulgur med tomat og paprika – en skøn ret med bulgur.

Jeg har tidligere skrevet om tyrkiske ris og delt en opskrift på dem. Men er der noget som jeg også rigtig godt kan lide, så er det tyrkisk bulgur. Tyrkisk bulgur med tomat og paprika – også kaldet rød bulgur.

Jeg bruger tomatpuré, en mild paprika og kyllingeboullion, når jeg laver tyrkisk bulgur. Øverst har jeg toppet med frisk persille og hakkede saltmandler. Saltmandler kan bruges i så mange retter, og de er gode til at tilføre lidt knas til maden. De smager også rigtig godt sammen med bulgur, i salater eller som en snack. Om aftnen spiser jeg tit lidt mørk chokolade og så et par saltmandler – det er så lækkert.

Jeg har brugt grov bulgur i opskriften. Man kan også få bulgur i en fin variant som er mindre. Det er nok smag og behag, hvad man er mest til. Jeg kan godt lide de lidt større og grove som minder om ris.

Bulgurene skal stegs på panden i smør og olie, inden de øverige ingredienser tilsættes. Det er en anden fremgangsmåde end den måde vi fx. koger ris på herhjemme. Der tilsættes godt med paprika og også bouillon, og det smager virkelig himmelsk, når det laves på denne måde! Bulgur (og ris) smager jo ikke af så meget i sig selv, hvis det bare koges, og der ikke tilsættes krydderier eller anden form for smag. Jeg har brugt en mild paprika men rigeligt af den. Det giver den gode smag sammen med tomatpureen, og så får bulguren den flotte røde farve.

Opskriften er beregnet til cirka 5 personer. Som tilbehør kan jeg anbefale kylling eller disse kebabspyd som er lavet på grillen.

Prøv også denne opskrift:
Tyrkiske ris – de bedste ris med orzo og masser af smag.

ret med bulgur

Tyrkisk bulgur

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 4 dl grov bulgur
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 1,5 spsk. mild paprika
  • 9 dl vand
  • 1 terning kyllingebouillon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kom smør og olivenolie ud på en stor pande med høj kant eller sauterpande som varmes op ved middel-høj varme. På mit komfur er det 7 ud af 9.
    Drys paprika ud på panden og rør det rundt i et par minutter. Tilsæt tomatpuré og rør igen.
    Hæld halvdelen af vandet ud på panden og rør paprika-sovsen rundt.
    Tilsæt bulgur og vend det godt rundt på panden.
    Hæld resten af vandet ud på panden sammen med kyllingebouillonen. Rør det godt rundt og og tilsæt salt og peber.
    Lad bulgurene koge i 10-12 minutter til de er blevet bløde.
    Smag til og tilsæt eventuelt mere salt og peber.
    Tag panden af komfuret og sæt et låg over panden. Lad bulgurene hvile i 10 minutters tid med låg inden de spises.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar