En tur i haven i juli
Haven

En tur i haven i juli

En tur i haven i juli

Den danske sommer har ikke været god ved min have i år. Tre gange har jeg planet salat, og tre gange er det gået ud. Bladende når lige at kigge op af jorden, og så går planterne ud, når de store mængder regn kommer. Jeg burde nok have plantet salaten i drivhuset i stedet, men nu ved jeg ikke, om jeg gider forsøge mig med en fjerde gang.

Det er da heldigvis ikke alt i haven som er gået ud. Vi har både bær og grøntsager, men det vokser langsomt – meget langsomt. I mit sidste indlæg om haven, en tur i haven i juni kan man se en meget grøn have på billederne. Der er da sket lidt siden, men det bliver slet ikke som sidste år. Der kunne vi i flere måneder hente vores egne grøntsager i haven.

En tur i haven i juli

Der er kommet rigtig mange bær på vores store brombærbusk. Nu skal de bare blive sorte, og så kan vi gå i gang med at spise af dem. Hele sidste sommer gik Malte og plukkede brombær hver gang, han gik forbi busken. Det kan han godt huske, så han holder godt øje med, hvornår brombærrene er klar.

En tur i haven i juli

Vi har også fået røde stikkelsbær. Desværre ikke så mange, da fuglene nåede at spise en del af dem, inden jeg nåede at plukke dem. Nu ser det ud som om, at busken ikke rigtig kommer til at give flere bær i år. Men det er også første år vi har den, så der kommer forhåbentlig endnu flere bær til næste sommer.

En tur i haven i juli

Vi har fået to små hindbærbuske af min moster. De er allerede vokset sig ret store siden billedet her. William og Malte spiser af bærrene hver gang, de ser et hindbær, der bare er det mindste rødt. Så jeg skal nok ikke gøre mig de store forhåbninger om, at kunne bruge hindbær i så meget af vores mad ;-)

En tur i haven i juli

Jeg har måtte flytte vores tomat, peberfrugt og agurkeplanter. Grøntsagerne voksede, men de blev ikke rigtig modne. Det er de blevet nu, og de er klar til at blive spist.

Drengene og jeg har plukket store søde bøftomater, og de blev spist med det samme, efter at jeg havde skyllet dem og skåret dem ud. Jeg er ikke sikker på, at børnene ville have været lige så ivrige for at spise tomater fra køleskabet. Men fordi de selv havde været med til at hente dem i haven, så var det lidt spændende.

En tur i haven i juli

Der er også agurker på vej. Jeg havde bare ikke lige været opmærksom på, at det var agurker med torne, som jeg havde købt. Jeg tror, at det er den slags agurker, som skal skrælles. De har også en ret tyk skræl.

En tur i haven i juli

Mini peberfrugterne har fået en flot orange farve. Desværre kan sneglene ret godt lide peberfrugterne, så et par af dem, har jeg måtte smide ud. Nu har jeg sat en sneglefælde ved siden af, så vi kan få lov at have grøntsagerne i fred.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar