Trifli med jordbær
Kage og dessert

Trifli med jordbær

Trifli med jordbær

Trifli med jordbær – en skøn sommerdessert med friske jordbær. Mellem hvert lag er der en lækker luftig creme og knuste kiks. Triflien er pyntet med friske mynteblade og små hjemmelavede chokolader med flagesalt.

Jordbærtrifli.

Trifli er en dessert som er “bygget op” i små lag. Den skal ikke bages og er som regel derfor hurtig at lave. Desserten laves i små dessertglas, is-glas eller almindelige drikkeglas. Trifli kan både laves med ananas, hindbær, æble, pære, rabarber, jordbær og andre friske sommerbær.

Trifli laves typisk med makroner og det kan man også godt bruge i denne opskrift. Men da vi bedre kan lide det med kiks, har jeg brugt digestive kiks. Det er nemt og enkelt lige at knuse dem i en frysepose og komme dem i glassene.

Se flere billeder og tips til anretning under opskriften.

Trifli med jordbær

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 300 g jordbær
  • 10 stk. Digestive kiks
  • 150 ml piskefløde
  • 150 g Philadelphia light eller almindelig
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g flormelis

Pynt

  • Mynteblade
  • Mørk chokolade
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Chokolade pynt
    Smelt lidt mørk chokolade i en mikroovn og hæld det ned i det ene hjørne af en frysepose.
    Klip et lille bitte hul og lav små chokolade-dutter. Der skal bruges 2-3 chokolade cirkler til hver trifli. Knus en lille smule flagesalt mellem fingrene og drys det hen over chokoladerne. Lad chokoladerne størkne på bordet eller i køleskaben imens resten af desserten laves.
    Trifli
    Skyl jordbærrene og skær stilken fra. Skær derefter jordbærrene ud i små stykker.
    Kom kiksene i en frysepose og knus dem forsigtigt. Der må gerne være en blanding af smuldrer og små stykker kiks - men der skal være flest små stykker.
    Hæld fløden ned i en skål og pisk den til en let og luftig flødeskum.
    Kom osten ned i en anden skål sammen med flormelis og vaniljesukker og rør det sammen med en ske.
    Tilsæt det piskede flødeskum lidt af gangen og rør det forsigtigt sammen med osten. Der må ikke være klumper tilbage.
    Lav triflien på følgende måde:
    Halvdelen af kiksene i bunden af fire glas.
    Kom et lag af halvdelen af cremen i hvert glas.
    Et lag jordbær.
    De sidste kiks.
    Jordbær igen - gem et par til toppen.
    Den sidste creme.
    Pynt med mynteblade, et par stukker jordbær og 2-3 små chokolader i hver trifli.
Jordbær
Jordbær trifli
Friske jordbær

Trifli med jordbær til gæster.

Jeg har prøvet at lave desserten i god tid og stille den på køl. Det kan desværre ikke anbefales, da kiksene bliver bløde. Så skal du lave jordbærtrifli til gæster eller til mange, er det bedst at forberede desserten men uden at samle den i glassene. Kiksene kan jo godt knuses på forhånd, jordbærrene kan skylles og skæres, så de er klar og creme kan piskes og røres sammen. Så er en stor del af det klar, og skal derefter kun anrettes inden det skal spises.

Kom eventuelt lidt revet økologisk lime eller citronskal i cremen. Så får den en mere syrlig og frisk smag.

Prøv også: Denne skønne jordbær milkshake lavet med vaniljeis og mælk. Milkshaken er toppet med flødeskum, jordbær og sugerør. En lækker kold dessert til en sommerdag eller som luksus tilbehør til hjemmelavede burgere.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar