Trekornsboller
Brød og boller

Trekornsboller

Trekornsboller

Opskrift på de lækreste trekornsboller.

Lækre store trekornsboller med masser af frø og kerner. Trekornsbollerne kan spises til morgenmad, men de er også rigtig gode som sandwichboller i madpakken. Jeg synes, de mætter godt, og selv om der er mange frø og kerner, er de stadig luftige og bløde.

Som barn var mit yndlingsbrød trekornsbrød med ost på. Vi fik det af og til i weekenden, men mest bagte min far selv brød og boller. Det er nok derfor, at jeg også er blevet så glad for at bage selv. Der er noget helt særligt over duften og smagen af nybagt brød og boller, og selv om det også er hyggeligt at hente brød hos bageren, kan jeg allerbedst lide at bage selv.

Lækre boller med korn.

I går bagte jeg trekornsboller til drengene og Søren, imens de var på vej hjem fra Sverige. De har været på mande-tur i weekenden sammen med noget familie, og på vej hjem fik jeg beskeder fra Søren, om at de var sultne. Så det var jo ret perfekt, at der stod nybagte boller klar til dem. De kastede sig også over trekornsbollerne, og i dag fik drengene en bolle til morgenmad og en halv med i deres 10-mad. Resten af trekornsbollerne har jeg kommet i fryseren. Så kan de enten tages op til madpakkerne eller en weekend, hvor der ikke bliver bagt.

Til bollerne har jeg brugt en blanding af solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø. De er kogt et par minutter i en lille gryde med vand, inden de kom i dejen. Så bliver kernerne og frøene blødgjort og passer med bagetiden i ovnen.
Der bliver 20 store trekorns-boller ud af dejen, og de kan godt fryses.

Se mange flere opskrifter på brød og boller her.

Trekornsboller
Trekornsboller

Trekornsboller

Antal 20 stk.

Ingredienser
 

Frø og kerner:

 • 1 dl solsikkekerner
 • 1 dl hørfrø
 • 1 dl sesamfrø
 • 3 dl vand

Gær og mel:

 • 6 dl vand
 • 50 g gær
 • 1 dl solsikkeolie
 • 1 spsk. sukker
 • 2,5 tsk. groft salt
 • 900 g hvedemel

Pensling:

 • 1 æg
 • 1 spsk. sødmælk

Sådan gør du
 

 • Kom vand og solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø ned i en lille gryde og tænd for højeste varme på komfuret. Rør i gryden imens frøene og kernerne får lov at koge i 3-4 minutter.
  Det kommer til at ligne en tyk grød. Tag gryden af komfuret og lad de kogte frø og kerner køle af i køleskabet eller udenfor.
  Kom 6 deciliter vand i en skål sammen med gæren. Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter olie, sukker og salt og de kogte frø og kerner. Kernerne og frøene må gerne stadig være varme, men ikke kogende når de tilsættes.
  Hæld derefter melet i lidt af gangen imens dejen røres sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med, da den skal røres meget grundigt.
  Lad dejen hæve i 30 minutter med et viskestykke over skålen.
  Kom bagepapir på to plader. Brug enten to spiseskeer til at lave bollerne med eller kom en lille smule mel på hænderne og lav bollerne med hænderne. Dejen er ikke en ælte-dej, og det skal den heller ikke være, så der skal ikke tilsættes ekstra mel.
  Jeg lavede 20 store boller ud af dejen. Ønskes bollerne mindre kan der laves 24 boller eller flere. Dejen hæver en del i ovnen.
  Lad trekornsbollerne efterhæve i 10 minutter inden de pensles med et sammenpisket æg og mælk.
  Bagetid: 25 minutter ved 200 grader varmluft.
  Lad bollerne køle lidt af på en rist inden de skæres over og spises.
Har du prøvet denne opskrift?Følg med på Instagram eller send en kommentar nederst på siden

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

 • Svar Janni 30. oktober 2019 at 16:46

  Hejsa – Har bagt de lækre boller mange gange, mums de er gode 😊
  Men jeg kan ikke lige finde ud af hvordan jeg bedst opbevare dem ? Og hvordan de bliver bedst efter en tur i fryser, har du nogle gode råd ?!
  Hilsner Janni

 • Svar Mie 31. oktober 2019 at 10:09

  Hej Janni
  Dejligt at høre :-) Det er også en af de opskrifter, som jeg selv laver ofte.
  Jeg plejer, at komme bollerne i fryseposer med clips på og komme dem dem i fryseren.
  Tit tager jeg et par stykker fra som skal spises med det samme eller til dagen efter.
  Dem opbevarer jeg også i en frysepose – bare på spisebordet.

  Når jeg skal bruge de boller som har været i fryseren, tør jeg dem næsten helt op og luner dem i ovnen. Hvis det skal gå hurtigt, kan de også kommes direkte i mikroovnen i ganske kort tid. Så holde de sig bløde.

  Jeg håber, at det var til hjælp?

  Hilsner Mie

 • Svar Henriette Kempf 29. juli 2022 at 13:37

  Hej.
  Er det muligt at koldhæve bollerne? 😊 på forhånd tak

  • Svar Mie 29. juli 2022 at 22:55

   Hej Henriette
   Det har jeg ikke afprøvet med denne opskrift, men jeg har mange andre opskrifter på koldhævede boller (brug søgefeltet).

   Rigtig god sommer :-)

  Skriv din kommentar