Trekornsboller

Trekornsboller

Lækre store trekornsboller med masser af frø og kerner. Trekornsbollerne kan spises til morgenmad, men de er også rigtig gode som sandwichboller i madpakken. Jeg synes, de mætter godt, og selv om der er mange frø og kerner, er de stadig luftige og bløde.

Som barn var mit yndlingsbrød trekornsbrød med ost på. Vi fik det af og til i weekenden, men mest bagte min far selv brød og boller. Det er nok derfor, at jeg også er blevet så glad for at bage selv. Der er noget helt særligt over duften og smagen af nybagt brød og boller, og selv om det også er hyggeligt at hente brød hos bageren, kan jeg allerbedst lide at bage selv.

I går bagte jeg trekornsboller til drengene og Søren, imens de var på vej hjem fra Sverige. De har været på mande-tur i weekenden sammen med noget familie, og på vej hjem fik jeg beskeder fra Søren, om at de var sultne. Så det var jo ret perfekt, at der stod nybagte boller klar til dem. De kastede sig også over trekornsbollerne, og i dag fik drengene en bolle til morgenmad og en halv med i deres 10-mad. Resten af trekornsbollerne har jeg kommet i fryseren. Så kan de enten tages op til madpakkerne eller en weekend, hvor der ikke bliver bagt.

Trekornsboller

Opskrift på trekornsboller

1 dl solsikkekerner
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
+ 3 dl vand

6 dl vand
50 g gær
1 dl solsikkeolie
1 spsk. sukker
2,5 tsk. groft salt
900 g hvedemel

Pensling:
1 æg + 1 spsk sødmælk

Fremgangsmåde

Kom vand og solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø ned i en lille gryde og tænd for højeste varme på komfuret. Rør i gryden imens frøene og kernerne får lov at koge i 3-4 minutter.
Det kommer til at ligne en tyk grød. Tag gryden af komfuret og lad de kogte frø og kerner køle af i køleskabet eller udenfor.

Kom 6 deciliter vand i en skål sammen med gæren. Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter olie, sukker og salt og de kogte frø og kerner. Kernerne og frøene må gerne stadig være varme, men ikke kogende når de tilsættes.

Hæld derefter melet i lidt af gangen imens dejen røres sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med, da den skal røres meget grundigt.

Lad dejen hæve i 30 minutter med et viskestykke over skålen.

Kom bagepapir på to plader. Brug enten to spiseskeer til at lave bollerne med eller kom en lille smule mel på hænderne og lav bollerne med hænderne. Dejen er ikke en ælte-dej, og det skal den heller ikke være, så der skal ikke tilsættes ekstra mel.

Jeg lavede 20 store boller ud af dejen. Ønskes bollerne mindre kan der laves 24 boller eller flere. Dejen hæver en del i ovnen.

Lad trekornsbollerne efterhæve i 10 minutter inden de pensles med et sammenpisket æg og mælk.

Bagetid: 25 minutter ved 200 grader varmluft.

Lad bollerne køle lidt af på en rist inden de skæres over og spises.

Mængde

20-24 trekornsboller

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.