Træstammer
Kage og dessert

Træstammer

Træstammer
Vi har holdt endnu en 5 års fødselsdag, og denne gang var det for familien.
I den anledning havde jeg lavet min søns favorit kager – træstammer. Jeps noget så kedeligt som træstammer ønskede han sig i stedet for lagkage. Min mand sagde, at det var da nemt, for dem kunne vi bare købe. Men der var jeg nu ikke helt enig. Jeg gad simpelthen ikke at servere kedelige tørre købe træstammer til en fødselsdag, så jeg forsøgte at lave dem selv.

Opskriften minder om denne på romkugler. Jeg har smagt kagedejen til og justeret på ingredienserne, så smagen kom til at minde om træstammer. Så er der naturligvis marcipan over, og træstammerne er blevet dyppet i chokolade.

Træstammer
Når det nu var til en fødselsdag, at kagerne skulle anvendes, kom jeg dem på på et kagefad med lys i. Vi sang fødselsdagssang, råbte hurra og de 5 lys blev pustet ud.
Så hvis du ikke før har hørt om træstamme-fødselsdagskager, så har du det nu :-)

Hvis kagerne skal gemmes til senere brug, holder de sig bedst i køleskabet i en tæt beholder. Læg dem enkeltvis så de ikke klistrer sammen og husk at lade chokoladen tørre helt, inden de kommes ned i beholderen.

Træstammer
Opskrift på træstammer

500 g sandkage
200 g jordbærsyltetøj
150 g mørk chokolade
100 g flormelis
4 spsk kakako
6 tsk Rom aroma

Pynt:
400-500 g marcipan
4-6 spsk flormelis
200 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

Rør sandkage, syltetøj og smeltet chokolade sammen i en skål.
Tilsæt flormelis, kakao og Rom aroma og ælt det hele sammen med hænderne eller med en elpisker. Sæt kagedejen på køl og gør marcipan-pynten klar.

Marcipanen udrulles helt tyndt med en kagerulle imellem to stykker bagepapir. Den er lettest at rulle ud, hvis du kommer et par spiseskeer flormelis ovenpå marcipanen.
Børst eventuelt noget af hvis der kommer for meget på.
Tag kagedejen ud af køleskabet og rul 1/3 af det til en lang pølse og læg det ovenpå marcipanen. Skyl hænderne så der ikke kommer kagedej på marcipanen, inden du ruller den på. Forsigtigt rulles marcipanen rundt om kagedejen, og der skæres træstammer ud på cirka 6,5 cm. Tag herefter et nyt stykke kagedej som rulles ind i marcipan, indtil det hele er brugt. Når alle træstammerne er klar, dyppes de i begge ender i smeltet mørk chokolade.

Mængde

26 træstammer

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar