Tortilla med kylling og tzatziki
Aftensmad

Tortilla med kylling og tzatziki

Tortilla med kylling og tzatziki

Opskrift på tortilla med kylling, tzatziki, grøntsager og feta.

Tortilla med kylling, grøntsager, græsk feta og hjemmelavet tzatziki. En god og lidt anderledes græsk hverdagsret for hele familien.

Jeg har altid været helt vild med tzatziki, og det er en af de typer dressing/dip, som jeg synes allerbedst om. Alligevel er det ikke noget vi får så ofte, da det tager lidt ekstra tid at forberede. Egentlig tager det jo ikke lang tid at lave, men det bliver bare ofte den nemme og hurtige løsning med en købt dressing eller pesto, som vi vælger i stedet.
Til denne her græsk inspireret ret med kyllinge wraps synes jeg dog, at der skal være hjemmelavet tzatziki til.

Kyllingen som jeg har brugt til opskriften er kyllingebrystfilet, som jeg har stegt på panden i olivenolie sammen med timian. Når timian steges sammen med kyllingen giver det den skønneste duft og smag til kødet. Det samme gælder frisk krydderurter, og hvis du har frisk timian, kan det også bruges.

Grøntsagerne som er rullet i vores wrap med kylling er agurk, orange og røde tomater og rødløg i tynde strimler. Ved siden af er der en god og cremet græsk feta og store tortilla pandekager. Dem har jeg vendt på panden i et par minutter, så de blev varme og fik lidt mørke pletter.

Opskriften på min græske tzatziki linker jeg til her. Den er lavet med græsk yoghurt, hvidløg, citron og frisk dild. Jeg er faktisk ikke særlig glad for dild udover lige i tzatziki. Der synes jeg, at det smager rigtig godt og gør dippen meget bedre.
Tortilla med kylling og fyld af grøntsager og tzatziki. Mums!

Kylling timian
Tortillas med kylling

Tortilla med kylling og tzatziki

Antal 4 personer

Ingredienser

Kylling

  • 650 g Kyllingebrystfilet
  • Olivenolie
  • Timian
  • Salt

Grøntsager og ost

  • 0,5 agurk
  • 10-12 store og små tomater
  • 100 g græsk feta

Brød

  • Store tortilla pandekager

Dressing

Sådan gør du

  • Skyl og skær grøntsagerne ud. Agurken er skrællet først og rødløget skåret i tynde skiver. Tomaterne er skåret over i halve og de større tomater i mindre både. Fetaen er "smuldret" inden den er kommet i skålen.
    Rør tzatzikien sammen og stil den på køl til den skal bruges.
    Varm en stor pande op med olivenolie på. Læg kyllingerne på og drys timian hen over imens de steges. Det giver en rigtig skøn smag og duft til kyllingen. Steg dem på begge sider til de er sprøde. Skær kyllingen ud i mindre stykker og drys salt hen over. Dæk kyllingen til imens brødene gøres klar.
    Varm en stor pande op uden fedtstof på. Komfuret skal stå på højest eller næsthøjest varme. Varm en tortilla pandekage af gangen på begge sider til den får et par mørke pletter.
    Smør brødet med tzatziki og fyld dem med kylling og grøntsager inden de rulles sammen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar