I starten af sommeren lavede jeg en lille urtehave fyldt med lækre krydderurter.
I de efterfølgende måneder har krydderurterne vokset og vokset, og vi har klippet af dem næsten hver dag. De står stadig rigtig flot, og vi kan slet ikke nå at få dem spist inden efteråret og det kolde vejr kommer.
Det ville være så synd, ikke at få dem brugt, så derfor har jeg tørret de krydderurter, som var egnet til det. Så kan vi bruge dem hen over vinteren for eksempel i gryde- eller pastaretter. Det er ganske nemt at tørre krydderurter, og så er det da lidt sjovt at have lavet sine egne.
Krydderurterne skal hænge til tørre på et tørt sted med skygge og god ventilation.
De må ikke hænge i sollys, da de så vil miste vitaminer, smag og duft.
Hvis krydderurterne hænger til tørre udendørs, og det bliver meget fugtigt i vejret, kan det være nødvendigt at flytte dem ind, da de ikke kan tåle for meget fugt.
Sådan tørrer du krydderurter
Klip krydderurterne af planten. Så langt nede du kan mod jorden – men uden at rødderne tages med. Hvis der kommer lidt rødder eller stilke med klippes de fra.
Bind stilkene stramt sammen i små buketter med en snor og hæng dem med
enderne opad for eksempel i et skur, bryggers eller i gangen.
Her skal de hænge de næste 10-14 dage til slilkene og bladene er helt tørre.
Jeg lod mine krydderurter hænge i 14 dage, før var de ikke blevet tørre nok.
Træk eller klip bladene af stilkene og opbevar krydderierne i lufttætte glas med låg.
Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk
Ingen kommentarer