toaster
Frokost

Toast med skinke, ost og bløde løg

toaster

Den lækreste toast med skinke og ost.

Hvis du følger med på min Instagram profil, så har du sikkert set, at jeg har delt et par film, hvor William laver tortillas og pita-pizzaer. Nu har vi været i køkkenet igen, og denne gang har vi lavet toast med skinke og ost. En luksus udgave af en toast som udover skinke og ost også indeholder bløde løg og Dijonsennep. Jeg ville måske nok have tænkt, at det mest er en toast til voksne, men den var faktisk lige noget for William. Han ville gerne have haft endnu mere sennep i, hvor jeg syntes at det var en tilpas mængde.

Gourmet toast.

Til toasten har vi brugt et godt ciabattabrød fra bageren. Man kan selvfølgelig også bruge flute eller almindelig toastbrød, men den bliver ret lækkert, når den laves med franskbrød. Vi har brugt en økologisk og hvid mild cheddar og italiensk skinke i tynde skiver.
Cheddar er en god ost til toast. Vi plejer enten at bruge cheddar eller gouda. Begge typer ost er milde i smagen og smelter nemt.

Løget er skåret i helt tynde strimler som er vendt på panden i smør til de blev helt bløde og fik farve. William kan så godt lide løg, så det skulle der bestemt være i, så vi kunne få lavet den bedste toast!

Du kan bruge et toastjern eller en panini-grill (panini maskine) til at lave toastene i. Fordelen ved panini maskinen er, at den er større og har plads til flere brød, og så laver den de her grillede linjer i brødet uden at mase brødet.

Der kommer flere toast opskrifter på bloggen snart. Vi fik nemlig lavet endnu en rigtig lækker variant, som jeg også vil dele med jer.

Læs også denne opskrift: Hjemmelavede cowboytoast med hakket oksekød, løg og ketchup.

gourmet toast
toast med skinke
Toast med skinke, ost og bløde løg

Toast med skinke, ost og bløde løg

Antal 2 stk.

Ingredienser

  • 4 skiver god franskbrød fx et ciabattabrød
  • 2 tsk. Dijonsennep
  • 2 skiver cheddar fx. hvid mild cheddar
  • 2-3 skiver tynd skinke fx. italiensk prosciutto cotto
  • Lidt smør til brødet
  • 1 stort løg
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Skræl løget, skær det over i to halve og skær det ud i tynde stykker. Kom smør ud på en pande og varm den op. Vend løgene på panden til de er helt bløde og har fået god farve.
    Skær brødet så du har fire skiver.
    Smør sennep på to af stykkerne.
    Læg ost og skinke på hvert stykke brød.
    Kom de bløde løg oven på skinken og luk med de to brød uden tilbehør, så du får to toast.
    Varm en toaster op og kom en smule smør på ydersiden af brødene inden de kommes i maskinen. Grill dem til de er gyldne og lækre.
Tidligere indlæg Næste indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Jen 5. marts 2021 at 18:33

    Hej Mie
    Franskbrød ciabatta det er to vidt forskellige ting. Til nostaltisk toast er “franskbrød” bedst

    • Svar Mie 5. marts 2021 at 18:40

      Hej Jen

      Tak for dit tip :-)
      Jeg ved godt, at et franskbrød og et ciabattabrød ikke er det samme. Vi bruger både surdejsflute, ciabattabrød eller ølandsbrød, da vi synes, at det smager godt med det “luftige” brød. Men jeg er sikker på, at det også vil smage godt med et ganske almindelig franskbrød.

      Rigtig god weekend :-)

      Vh. Mie

    Skriv din kommentar