Som jeg før har nævnt er jeg rigtig glad for friske krydderurter. De dufter, pynter i køkkenet og gør maden mere lækker at smage og se på. En af de krydderurter som vi ofte har er timian. Jeg synes, timian har en skøn duft og har mange anvendelsesmuligheder. Som regel bruger jeg timian i farsen til frikadeller eller oksekød, men også når jeg laver madbrød. Her har jeg anvendt timian i en ret med æg – frokost æg, i disse små lækre hapsere med flæskesteg, til en frokostret pizza på panden, i mine favorit flæskestegssandwich og på dette focaccia brød er der friske tomater og timian.
Forleden dag brugte jeg timian i smør, og det smagte virkelig skønt. Jeg var heldig lige at ramme den rette mængde af salt, hvidløg og timian i smørret, så ingen af smagene var for kraftige men “spillede” godt sammen. Vi fik smørret på en bøf i stedet for sovs.
Som tilbehør fik vi en enkel grøn salat og bønnefritter.
Timiansmør er helt sikkert noget, som vi kommer til at lave mange gange i den kommende tid når grillsæsonen nærmer sig. Jeg forestiller mig, at timiansmør vil smage herligt på grillet kød, kylling eller en majskolbe.
Opskrift på timiansmør
100 g smør
0,5 tsk groft salt
0,5 fed hvidløg
Frisk timian
Fremgangsmåde
Rør smør, salt og presset hvidløg sammen. Tilsæt hakket timianblade og bland det godt sammen. Læg smørret på et stykke bagepapir eller stanniol og rul det til en “pølse” og kom den i fryseren. Efter 1 times tid lægges det kolde smør i køleskabet i 45-60 minutters tid og derefter er det klar til brug.
Mængde
100 gram timiansmør
Ingen kommentarer