Tapas

Tapas
Sidste uge havde vi venner på besøg til tapas. En rigtig hyggelig aften hvor børnene legede, vi fik god mad og snakket en masse. Jeg havde brugt et par timer på at gøre maden klar, og var vist ikke helt forberedt på, hvor lang tid det ville tage at lave.
Tapas…det kan da ikke tage meget mere end en times tid lige at “smække sammen”, havde jeg tænkt. Men det gjorde det, og jeg er glad for, at jeg ikke lavede flere små retter end jeg gjorde, for der var rigeligt med mad til os to familier.

Det er hverken en spansk eller græsk tapas-menu, men en god blanding af de ting som jeg mente ville passe sammen, og som jeg godt kan lide. Så er der selvfølgelig taget hensyn til børnene, så der også var noget som de fire små kunne lide.

Det var en rigtig vellykket aften og selv om forberedelsestiden af maden var længere end forventet, var det, det hele værd. Tapas er en hyggelig måde at samles om maden på, og jeg synes det er rart med lidt afveksling fra måltiderne i hverdagen, som ofte er hurtigt overstået. Her sad vi længe om bordet, og jeg glæder mig allerede til at holde endnu en tapas-aften.

Tapas

Tapas
Opskrift på tapas

I stedet for brød bagte jeg mine koldhævede boller. De er nemme at lave, og egner sig godt til pålæg og som tilbehør til salater og hummus.

Udover bollerne var der også rugbrødschip. De var ikke hjemmelavet, men du kan eventuelt følge denne opskrift på ristet rugbrød til salat. I stedet for at skære rugbrødet i tern skal det skæres i helt tynde skiver og ristes på en pande eller i ovnen.

Specielt til børnene var der cherrytomater, agurkestænger, ostehaps, pølser og frikadeller.

De to salater er en broccolisalat og en couscoussalat.

Derudover var der asparges med bacon omkring og cashewnødder som var saltet og ristet. Til bollerne var der lun leverpostej, parmaskinke, spansk chorizo-pølse, en mild spegepølse, en Brieost og Port salut.

Efter måltidet var vi simpelthen så mætte, at vi måtte vente med frugtsalaten til senere ;-)


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.