Om mig
Mit køkken, Samarbejde

Tag dine børn med i køkkenet

Tag dine børn med i køkkenet

Har du dine børn med i køkkenet?
Begge mine drenge elsker at få lov til at være med, når der skal laves mad og bages. Williams interesse for madlavning, er først kommet, efter han kom i børnehave-alderen, mens Malte har været med i køkkenet, fra han var helt lille. Han er glad for at sidde på køkkenetbordet eller stå på en skammel og kigge, når jeg laver aftensmad. “Mig prøve”, siger han til det hele. Mad som skal på komfuret eller i ovnen, kan børnene naturligvis ikke være med til, men de kan sagtens røre fars eller dressing sammen, blende eller skylle grøntsager.

Indtil fornyeligt har jeg ikke turde at lade drengene bruge en kniv. Men nu har de fået deres egne knive fra Kitchen4kids.dk som er en webshop med køkkenredskaber til børn. Malte har fået en Kiddikutter kniv. Det er en børnekniv, som kan “save” grøntsager og frugt over i stedet for skære, og den egner sig til de mindste børn. William har fået både en kniv og en grøntsagsskræller, så nu kan han både være med til at skære grønt og skrælle gulerødder og kartofler. Kniven ligner en haj og skrælleren en abe. Begge køkkenredskaberne egner sig godt til børne-hænder og er lette for børn at bruge. Sættet her anbefales til børn fra 6 år.

Tag dine børn med i køkkenet
Vi er klar til at lave aftensmad, men først skal det lige tjekkes, at hænderne er rene, inden vi går i gang ;-)

Tag dine børn med i køkkenet

Drengene havde masser af gåpåmod og gik straks i gang med skære og snitte grøntsager. William fik skrællet en masse gulerødder, og så fik de begge skåret peberfrugter og agurk ud.

Tag dine børn med i køkkenet

Tag dine børn med i køkkenet

Tag dine børn med i køkkenetSå skal der laves isterninger
Som jeg sikkert har nævnt før her på bloggen, drikker vi masser af vand herhjemme. Vi kan rigtig godt lide, når vandet er iskoldt, og derfor bruger vi mange isterninger.
De her isterningebakker af silikone er også fra Kitchen4kids.dk, og de fåes både som søde bamser eller sommerfugle. De kan tåle mikroovn, fryser og at komme i ovnen og de er super nemme at bruge. Isterningerne slipper let, og faktisk har vi også allerede brugt dem til at lave små hjemmelavede chokolader med.

http://kitchen4kids.dk/

Drengene brugte en lille kande til at fylde vand i bakkerne. Som du kan se, blev der også smagt lidt på vandet. Der kom en “smule” vand ved siden af, men skidt pyt med det. De hyggede sig gevaldigt, og den aften blev det lidt sjovere at drikke vand med de flotte faconer på isterningerne.

http://kitchen4kids.dk/ http://kitchen4kids.dk/ Tag dine børn med i køkkenet
Så til desserten
Som mange andre børn elsker mine drenge også is. De får Disney Sjov slik hver fredag, og allerhelst vil William have popcorn eller is. Det er en stund som han ser frem til hele ugen, og det skal helst være pindeis. Jeg havde ikke nået at købe ind til hjemmelavet is, så det blev den lette løsning med is af rød sodavand.

De her smarte isforme er fra Nicolas Vahé, og der medfølger ispinde med.

Tag dine børn med i køkkenet
Tag dine børn med i køkkenet

Det var nemt at få isene ud af formene, og låget fungerede som holder, så isene ikke dryppede. Vi må prøve at lave sunde jordbær banan ispinde lavet på smoothie næste gang eller After Eight is til de voksne.

Give away
Der er en ret fin give away på vej her på bloggen. Så hold øje med kommende indlæg hvis du godt kunne tænke dig at vinde køkkenredskaber til børn.

Tag dine børn med i køkkenet
Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kitchen4kids.dk, som forhandler alle de viste køkkenredskaber.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar