tabouleh
Salat

Tabouleh

tabouleh

Tabouleh er en skøn og frisk salat med persille som oprindelig kommer fra Libanon. Ingredienserne i salaten finthakkes og vendes i lidt god olivenolie og friskpresset citronsaft. Det er en simpel salat som kan laves hurtig, og så er den god til mange forskellige retter.

Tapas med tabouleh.

I lørdags havde vi besøg af min storebror til hygge, aftensmad og fodboldkamp. Jeg havde sammen med William (min store dreng) tilberedt tapas, som vi kunne sidde og spise ved sofabordet, imens vi så kampen.

Til vores tapas var der:
Foccacia brød – ikke et hjemmelavet men du kan se mit focaccia med hvidløg og krydderurter her.
Grissini stænger med oliven.
Vandmelon skåret i tynde stave.
Dadler med bacon – de er altså et must, når vi får tapas.
To slags oste, agurk, peberfrugt og trøffel-salami.
En rød pesto med peberfrugter.
Brød med gedeost og rosmarin – de er så nemme at lave og altid lækre.
Så havde jeg også lavet denne tabouleh salat – en nem bulgursalat som passer til mange af sommerens retter.

Se flere tips til salaten under opskriften.

Tabouleh

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 80 g bredbladet persille
  • 2 tomater
  • 1 lille bundt forårsløg
  • 60 g bulgur (ukogt)
  • 20 mynteblade

Dressing

  • 0,5 lille citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog bulguren i vand og lidt salt. Der skal cirka bruges den dobbelte mængde vand. Efter kogning skal bulguren stå i 5-10 minutter med låg over gryden. Lad bulguren køle helt af eller sæt den i køleskabet, hvis det skal gå hurtigt.
    Skyl persille og hak den helt fint uden stiklingerne.
    Skyl også tomaterne og forårsløgene og skær dem ud i meget små stykker.
    Bland persille, tomater og forårsløg sammen i en skål.
    Hak myntebladene fint og kom dem i skålen.
    Bland den kolde bulgur i salaten.
    Pres saften ud af en halv lille citron og bland det sammen med olivenolie, salt og peber.
    Hæld dressingen ud over salaten og vend den rundt.
    Spis salaten med det samme eller sæt den i køleskabet til resten af maden er klar.
bulgur salat
tabouleh salat

Bulgur salat.

Bulgur salaten kan laves på flere forskellige måder, og der kan tilsættes flere ingredienser, hvis det ønskes. Jeg har kommet mynteblade i, da jeg så godt kan lide mynte, og synes at det passer godt til citronsaften. Der kan også tilsættes granatæblekerner, små stykker af agurk og peberfrugt eller rødløg.

Nyd tabouleh salaten til grillspyd, kylling, fisk eller som vi gjorde det til tapas. Det smager også godt med fladbrød eller hummus til salaten.

Skriv gerne hvis du prøver min opskrift, og hvad du synes om den. Du finder kommentarfeltet nederst her på siden.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar