Syltede rødløg er så nemme at lave, og så kan de bruges til mange retter. Det eneste der skal bruges for at lave dine egne hjemmelavede syltede rødløg er vand, lys lagereddike, rødløg og sukker. Derudover kan der tilsættes peberkorn, laurbærblade og dild eller andre krydderurter for ekstra smag.
Hurtig syltede rødløg
Med min syltede rødløg opskrift kan du lave de lækreste syrlige rødløg på 15-20 minutter. Tilberedningen tager ikke længere tid og derefter er det bare at stile glasset med rødløgene i køleskabet. Her skal de stå i et par timer og blive kolde og klar til at blive spist.
Hvad kan man mere sylte?
Man kan både sylte rødbeder og asier, som de fleste nok kender. Men også perleløg, rødløg, peberfrugter, squash, radiser, gulerødder, blomkål og agurker kan syltes. Det er virkelig nemt at sylte og en god måde at få lidt anderledes tilbehør til mange retter.
Prøv min opskrift på agurkesalat. Det er den opskrift, som vi altid bruger, når der skal laves syltede agurker til hjemmelavede hotdogs eller en god flæskestegssandwich.
Syltede rødløg
Ingredienser
- 475 g rødløg
- 1,5 dl vand
- 2,5 dl sukker
- 3 dl lys lagereddike
- Peberkorn
- Laurbærblade
Sådan gør du
- Skræl rødløgene og skær dem ud i tynde ringe og derefter over i halve.
- Kom sukker, eddike og vand ned i en lille gryde. Varm gryden op til det koger og sukkeret smelter. Det tager ikke mere end et par minutter.
- Kom rødløgene ned i en rent glas med låg og hæld det kogende vand ud over rødløgene.
- Tilsæt lidt peberkorn og laurbærblade hvis det ønskes.
- Lad glasset og opbevar det på køl.
- Rødløgene skal stå på køl i et par timer inden de er klar til at blive spist.
Hvad kan man bruge syltede rødløg til?
Syltede rødløg er rigtig gode og lækre til hotdogs, burger, madbrød, madpandekager, pitabrød eller sandwich. Men de kan også bruges i salater eller på en rugbrødsmad med æg, ost, leverpostej, kylling, tomat eller avocado. Har du prøvet det?
Løgene tilføjer noget syrligt til maden og så pynter de også rigtig meget med deres flotte klare pink farve. Løgene skal stilles på køl efter de er tilberedt, og efter et par timer bliver de mere bløde og får den her flotte farve som ses på billederne.
Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.
4 Kommentarer
Det er en virkelig god opskrift
Tak, dejligt at høre.
Vedr opskriften på dine koldhævedeboller med havregryn vil jeg gene vide om det er korrekt med 1 dl olie i dejen? Det svarer til 100 g smør. Mvh Silvana
Hej Silvana
Ja, opskriften er korrekt.
100 gram smør svarer til cirka 85 gram olie – men det er olie og den nævnte mængde som skal bruges.
Du kan se flere kommentarer og svar under opskriften :-)
Vh. Mie