Svensk pølseret
Aftensmad

Svensk pølseret

Svensk pølseret

Svensk pølseret opskrift med kartofler og pølser.

Min ældste søn har i et stykke tid snakket om svensk pølseret. Han har fortalt, at de har fået det flere gange i børnehaven, og hvor vild han er med det. Første gang han skulle forklare mig om retten, sagde han, en eftermiddag hvor vi var på vej hjem, “i dag fik vi kartofler, pølser og græs”. Der gik et stykke tid før, det gik op  for mig, at det måtte være svensk pølseret, som han talte om :-) Purløg kan jo godt ligne græs, og så var det ikke en krydderurt, som han var stødt på så mange gange før.

Med den meget begejstret omtale af svensk pølsegryde, besluttede jeg at lave den i fredags på Valtentine’s day. Ikke en typisk romantisk middag på denne kærligheds-dag men med to syge børn i huset, skulle aftensmaden være noget som var let, og være noget som børnene begge gerne ville have.

Svensk pølseret er nemt og enkel at lave. Der skal bruges kogte kartofler, pølser, tomatpuré og piskefløde. Man kan også godt bruge madlavningsfløde, men jeg synes, at det bliver mest cremet og lækkert med rigtig fløde. Jeg har ikke tilsat yderligere krydderier eller grøntsager, da jeg gerne ville have at den mindede mest muligt om den udgave af svensk pølseret, som han fik i børnehaven. Heldigvis godkendte han retten, så moren var glad :-)

Se mange flere gode retter for børnene her:
Børnevenlige retter

Pølseret

Svensk pølseret

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 10 store kartofler
  • 550 g gode pølser
  • 1 løg
  • 250 ml piskefløde
  • 100-120 g tomatpuré
  • 2 tsk. sød paprika
  • Salt og peber
  • Smør til at stege i

Pynt:

  • Purløg

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker. Kog dem i en stor gryde i 15-20 minutter til de er møre og lad dem køle af. Skræl løget og skær det ud i små tern. Skær pølserne ud i stykker og derefter i halve.
    I en sauterpande med smør brunes løg og pølserne. Tilsæt paprika, salt, peber, fløde og tomatpuré og rør det hele godt rundt. Til sidst tilsættes de kogte kartofler, og det hele blandes forsigtigt, så kartoflerne ikke bliver mast. 
    Retten serveres med purløg og eventuelt grøntsager til.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar