svensk pølseret
Aftensmad

Svensk pølseret

svensk pølseret

Svensk pølseret opskrift med kartofler, pølser og cremet tomatsovs med paprika.

Svensk pølseret med fløde. En nem og god opskrift som helt sikkert vil hitte hos familiens yngste. Udover pølser og fløde skal der også bruges kogte kartofler, tomatpuré og lidt mild paprika.

Min ældste søn William har i et stykke tid snakket om svensk pølseret. Han har fortalt, at de har fået det flere gange i børnehaven, og hvor vild han er med det. Første gang han skulle forklare mig om retten, sagde han, en eftermiddag hvor vi var på vej hjem, “i dag fik vi kartofler, pølser og græs”. Der gik et stykke tid før, det gik op  for mig, at det måtte være svensk pølseret, som han talte om. Purløg kan jo godt ligne græs, og så var det ikke en krydderurt, som han var stødt på så mange gange før.

Med den meget begejstret omtale af svensk pølsegryde, besluttede jeg at lave den i fredags på Valtentine’s day. Nok ikke en typisk romantisk middag på denne kærligheds-dag men med to syge børn i huset, skulle aftensmaden være noget som var let, og være noget som børnene begge gerne ville have.

Se mange flere gode retter for børnene her:
Børnevenlige retter

Svensk pølseret

Antal 5 personer

Ingredienser

 • 10 store kartofler
 • 550 g gode pølser
 • 1 løg
 • 250 ml piskefløde
 • 100-120 g tomatpuré
 • 2 tsk. sød paprika
 • Salt og peber
 • Smør til at stege i

Pynt:

 • Purløg

Sådan gør du

 • Skræl kartoflerne og skær dem ud i mindre stykker. Kog dem i en stor gryde i 15-20 minutter til de er møre og lad dem køle af. Skræl løget og skær det ud i små tern. Skær pølserne ud i stykker og derefter i halve.
  I en sauterpande med smør brunes løg og pølserne. Tilsæt paprika, salt, peber, fløde og tomatpuré og rør det hele godt rundt. Til sidst tilsættes de kogte kartofler, og det hele blandes forsigtigt, så kartoflerne ikke bliver mast. 
  Retten serveres med purløg og eventuelt grøntsager til.
svensk pølseret opskrift

Svensk pølseret den rigtige.

Pølseretten er ret nem og enkel at lave. Der skal bruges kogte kartofler, pølser, tomatpuré og piskefløde. Man kan også godt bruge madlavningsfløde, men jeg synes, at det bliver mest cremet og lækkert med rigtig fløde. Jeg har ikke tilsat yderligere krydderier eller grøntsager, da jeg gerne ville have at den mindede mest muligt om den udgave af svensk pølseret, som han fik i børnehaven. Heldigvis godkendte han retten, og vil meget gerne have det igen, så moren var naturligvis glad.

Kartoffelmos i stedet for kartofler.

Du kan også lave svensk pølseret med kartoffelmos. Så steges pølserne på panden og derefter laves soves. Ved siden af koges der kartofler som laves til en luftig og god kartoffelmos. Skal det være ekstra nemt kan der laves svensk pølseret med pasta. Den opskrift findes også her på bloggen.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar