Svensk pølseret med spaghetti
Aftensmad

Svensk pølseret med spaghetti

Svensk pølseret med spaghetti

Svensk pølseret med spaghetti – nem og børnevenlig pasta pølseret.

Svensk pølseret med spaghetti en nem og god hverdagsret som er børnevenlig.
Det tager under en halv time at lave retten, og der kan enten serveres grøntsager ved siden af, eller de kan kommes i retten. Det kunne fx. være ærter, gulerødder, broccoli, edamamebønner, blomkål eller hvad man nu synes bedst om.

Da William var lille var hans yndlingsret svensk pølseret. Han fik det ofte i børnehaven til frokost, og jeg lavede det også hjemme. I den traditionelle opskrift på svensk pølseret bruges der kogte kartofler, men hvis det skal gå lidt hurtigere, eller man ønsker lidt variation, kan kartoflerne skiftes ud med spaghetti eller pasta. Jeg har her i opskriften brugt lange tynde spaghettier, men pastaskruer eller penne kan også bruges.

Hvis dit barn (børn) ikke er glade for løg i maden, kan du rive løget fint på et rivejern. Så får du stadig den gode smag i retten, men uden at der er små løgstykker. For mange børn handler det nemlig om konsistensen af løg som de ikke bryder sig om – og ikke om selve smagen.

Jeg har brugt mild paprika fra Urtekram til sovsen. Det er den paprika, som vi ofte bruger her hjemme, da hverken vi eller børnene er til stærk mad.

Opskriften er beregnet til cirka 5 personer. Er der rester tilbage fra måltidet, kan de gemmes og genopvarmes dagen efter. Kom resterne af pølseretten i en beholder med låg som kan tåle at komme i ovn eller mikroovn. Så er det nemt og hurtigt lige at varme til frokost eller aftensmad.

Flere nemme hverdagsretter med spaghetti og pasta:
Spaghetti carbonara
One pot pasta bolognese
Frisk pasta med tomatsauce og bacon

Svensk pølseret med spaghetti

Svensk pølseret med spaghetti

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 400 g (ukogt) spaghetti
  • 1 løg
  • 600 g pølser
  • Smør til at stege i
  • 250 ml piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 140 g tomatpuré
  • 3 tsk. mild paprika
  • Salt og peber
  • Persille

Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisningen på pakken og lad den efterfølgende dryppe af i en sigte.
    Skræl løget og skær det ud i små tern. Skær pølserne ud i små stykker og kom smør på sauterpande. Svits løg og pølserne på panden og tilsæt fløden og tomatpuréen. Kom derefter mælken i og krydderierne. Lad retten simre i en par minutter og smag den til.
    Bland den kogte spaghetti med sovsen og pølserne og vend det forsigt sammen.
    Retten serveres med persille til og grøntsager.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg Madling.dk her Facebook – Bloglovin’ – Instagram

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar