Svensk pølseret med grøntsager
Aftensmad

Svensk pølseret med grøntsager

Svensk pølseret med grøntsager

En sundere opskrift på svensk pølseret med grøntsager.

Da William var lille var hans yndligsret svensk pølseret. Det var en ret som de ofte fik i hans børnehave, og som jeg også begyndte at lave derhjemme. Han har altid godt kunne lide det, og det kan han stadig her flere år senere. Så da jeg i sidste uge sagde til drengene, at de måtte vælge en ret hver til den kommende uges madplan, ønskede William svensk pølseret.
For ikke altid at lave den på samme måde og for at få flere grøntsager ind i maden lavede jeg en sund (sundere) svensk pølseret med grøntsager. Jeg har brugt en blanding af små kartofler, pastinakker og gulerødder. Det fungerede rigtig godt i retten, og William kunne godt lide det. Malte sad og fiskede efter kartoflerne, han er ikke så stor fan af varme grøntsager (endnu).

Til sovsen har jeg brugt en blanding af piskefløde og sødmælk. Det gav sovsen en god og passende konsistens til resten af retten. Pastinakkerne og gulerødderne skal ikke koge helt så længe som kartoflerne, så dem kom jeg først i gryden et par minutter senere.

Vi kunne ikke spise det hele til aftensmad, men det gjorde nu ikke spor, for så var der en rest til min frokost. Svensk pølseret kan sagtens varmes dagen efter. Kom det en tur i mikrovnen eller i ovnen i et fad.

Svensk pølseret spises med purløg på og eventuelt et godt brød til eller ekstra grøntsager ved siden af. I stedet for pastinakker og gulerødder kan der også bruges squash, broccoli, blomkål eller kinaradisse. Husk at tilpasse koge (eller stegetiden) så grøntsagerne ikke bliver “smattet”.

Prøv også disse børnevenlige retter:
Svensk pølseret med spaghetti
Svenske kødboller
Cremet og mild tomatsuppe

Sundere ret

Svensk pølseret med grøntsager

Antal 5 personer

Ingredienser

  • 700 g skrællede kartofler fx. små kartofler
  • 300 g skrællede pastinakker
  • 225 g skrællede gulerødder
  • Smør til at stege i
  • 1 løg
  • 750 g pølser
  • 250 ml piskefløde
  • 140 g tomatpuré
  • 2 dl sødmælk
  • 2 tsk. mild paprika
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Purløg

Sådan gør du

  • Skræl grøntsagerne og skær dem ud. Jeg har brugt små kartofler, som jeg har skåret over i halve. Pastinakkerne er skåret ud i mindre tern og gulerødderne i skiver og derefter i halve.
    Kom kartoflerne ned i en gryde med vand og sæt dem til at koge. Efter 2-3 minutter tilsættes pastinakkerne og gulerødderne. De skal ikke koge helt så længe som kartoflerne. Kog grøntsagerne i 10-12 minutter til de er møre.
    Imens grøntsagerne koger tilberedes resten af retten.
    Hak løget og skær pølserne ud i mindre stykker.
    Kom smør ud på en stor sauterpande eller i en gryde og varm den op. Svits løg og pølserne i et par minutter.
    Hæld fløden ud på panden og derefter tomatpuré. Rør det ud i retten så sovsen tykner. Hæld bag efter mælken ud i retten til sovsen har en passende tykkelse.
    Smag sovsen til med paprika, salt og peber.
    Hæld vandet fra grøntsagerne og vend dem sammen med pølserne og sovsen.
    Server retten sammen med purløg.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Følg meget gerne med på min Facebook og Instagram profil også. 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar