Sushi uden fisk
Aftensmad

Sushi uden fisk

Sushi uden fisk

Jeg har lavet sushi en del gange efterhånden. Men da jeg ikke er den store fiske-spiser og specielt ikke rå fisk, så laver jeg sushi uden fisk. Det kan man efter min mening sagtens, og vi synes i alt fald, at de smager rigtig godt.

Oftest laver jeg sushi kun med grøntsager, men hvis vi har er rest kylling, så kommer jeg også noget af det i. Ovenpå risene kan man drysse med sesamfrø, ingen tangen rulles sammen. Det giver lidt knas og ekstra smag.

Sushirullerne kan spises sammen med wokretter eller nudler til aftensmad. De kan bruges til frokost eller i madpakken. William synes, det er ret så lækkert at få sushi med i madpakken :-) Men man kan også bruge sushi som en forret eller en lille appetizer, når der kommer gæster.

I kan læse flere tips til hjemmelavet sushi i dette tidligere indlæg. Der står blandt andet lidt om, hvordan man lettest skærer rullerne ud, så de bliver nogenlunde pæne og runde.

Sushi uden fisk

Sushi uden fisk

Antal 2 tallerkener

Ingredienser

Risene:

  • 250 g sushiris (ukogte)
  • 2 tsk. riseddike
  • 2 tsk. sukker
  • En smule salt

Fyld:

  • 5 ark ristet sushi tang
  • Agurk
  • Forårsløg
  • Gulerod
  • Rødløg
  • Kogt kylling

Tilbehør:

  • Soya
  • Ekstra grøntsager

Derudover skal der bruges:

  • Sushimåtte af bambus

Sådan gør du

  • Skyl og kog risene efter anvisningen på pakken. Lad risene køle af i køleskabet og bland riseddike, sukker og salt sammen i en lille skål (medmindre der bruges en færdigblandet riseddike). Hæld blandingen over risene og rør det godt sammen.
    Tør sushimåtten af med en fugtig klud og læg måtten med snorene væk fra dig selv ovenpå et skærebræt. Læg et stykke tang på måtten med den glatte side nedad.
    Kom kold vand i en skål som skal bruges til at gøre hænderne våde. Dyp hænderne i vandet og tag en håndfuld sushiris og fordel dem i et fladt lag ud på tangen. Der skal være cirka 2,5-3 cm. af den øverste kant (væk fra dig selv), hvor der ikke er sushiris. Ellers bliver rullen ikke pæn, og den kan være svær at lukke. Drys et tyndt lag med sesamfrø på risene inden resten af fyldet kommes på.
    Skær helt tynde stykker af grøntsager (og kylling) og læg dem på langs af tangen ned mod dig selv. Løft måtten lidt og hold på fyldet imens måtten rulles frem, så tangen danner en lukket rulle. Pres ganske forsigtigt uden at der bruges alt for mange kræfter.
    Skær sushirullen ud i små stykker med en skarp kniv. Dyp eller skyl kniven i vand hver gang en ny lille rulle skal skæres.
    Sushirullerne spises kolde og opbevares på køl hvis der er rester tilbage.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Du kan følge bloggen på Facebook – Instagram – Bloglovin’.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar