Sundt slik
Snack og sødt

Sundt slik

Sundt slik

Opskrift på sundt slik og sunde snacks.

Jeg ved ikke noget bedre end at hygge til en god film eller serie. Når alle de praktiske ting i huset er nået, og her er blevet stille, slapper vi gerne af med tv. Det er ikke alle dage, vi når at se fjernsyn, og vi ser stort set aldrig “live tv” men oftest online tv eller film. For tiden er vi i gang med at se serien Orange is the new black på Netflix, som jeg blev anbefalet af flere på Instagram. Den er super god, og jeg håber, at der er mange afsnit endnu. Anbefalinger til en ny og god serie som vi kan se bag efter modtages gerne? :-)

Når vi ser tv er det meget ofte med noget sødt at spise til. Vi er begge ret glade for søde sager og har i perioder spist lidt for meget af det. Det gør vi heldigvis noget ved, og derfor prøver jeg, at finde alternativer til det jeg plejer at spise.

Det er måske ikke ligefrem sundt (nok mest på grund af chokoladen), men i alt fald sundere slik end almindelig slik med en masse sukker og tilsætningsstoffer. Mandlerne har jeg lavet mange gange, og dem bruger vi både som snack eller til salater. Chokolade-bananerne har jeg ikke lavet før, men de smagte ret godt. Bananerne skal helst være helt kolde, og hvis du ikke er til kokos kan bananerne eventuelt drysses med frysetørrede bær eller hakkede nødder.

Både mandlerne og bananerne kan bruges som et sundt mellemmåltid eller som sunde aftensnacks.

Se flere gode opskrifter på sund slik og sunde snacks opskrifter her:
Snacks og sødt

Sundt slik

Sundt slik

Ristede mandler

Ingredienser

Ristede mandler

  • En god håndfuld hele mandler
  • 1-2 spsk. olie
  • Fint salt

Bananer med chokolade og kokos

  • 60 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
  • En moden banan
  • Kokos

Sådan gør du

Ristede mandler
  • Varm olien op på en pande og hæld mandlerne ud på panden. Rist mandlerne et par minutter ved middel varme imens de vendes ofte. Drys med fint salt og lad mandlerne afkøle på et stykke køkkenrulle inden de spises.
Bananer med chokolade og kokos
  • Skær bananen over i mindre stykker. Smelt chokoladen og vend bananerne der i og drys med kokos. Stil chokolade-bananerne på køl indtil chokoladen er helt størknet.
    Hvis du har en rest chokolade tilbage, kan det eventuelt bruges til jordbær, eller som her hvor jeg kom lidt chokolade på hindbærene.

Følg med på Bloglovin’ og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar