Sunde pølsehorn
Brød og boller

Sunde pølsehorn

Sunde pølsehorn

Sunde pølsehorn – en god opskrift på sundere pølsehorn med protein og squash.

Jeg har lavet en opskrift på nogen helt fantiske sunde pølsehorn. Kyllingepølsehorn med sunde pølser, skyr og squash. Til at starte med havde jeg overvejet pølsehorn uden mel, men undervejs i processen besluttede jeg mig alligevel for at komme lidt mel i.
Det tror jeg, var en god beslutning for resultatet endte i alt fald med at blive rigtig godt.

Når man laver sunde pølsehorn, kan de godt blive for grove og tørre. De her pølsehorn er helt det modsatte. De blev luftige, lækre og smagte super godt. Allerede efter at Søren havde smagt det første pølsehorn, spurgte han, om jeg ville bage dem igen i morgen ;-)
Det var nu ikke lige planen, men laves igen det skal de helt sikkert!

Der bliver 10 bløde og luftige pølsehorn ud af opskriften. Jeg har både tilsat skyr og æg til dejen, så der er fint med protein i, og de mætter godt.

Pølsehornene kan også laves med grahamsmel eller fuldkornsmel, hvis du heller vil bruge det i stedet for hvedemel. Både havregrynene og squashen har jeg kommet i en foodprocessor så havregrynene blev helt fine som mel og squashen godt hakket.

Jeg har brugt kyllingepølser fra Hanegal, da jeg synes de er rigtig gode. De smager af noget og har en god konsistens som “almindelige” pølser. Der er ikke noget reklame over det, det er blot en anbefaling.

Opbevar pølsehornene i en beholder med låg på i køleskabet. De kan sagtens spises kolde i madpakken eller til frokost, men du kan også lune dem lidt.

Har du spørgsmål til opskriften, kan du skrive til mig nederst i kommentarfeltet. Jeg hører selvfølgelig også meget gerne fra dig, hvis du har prøvet opskriften, og hvad du synes om den?

Prøv også denne opskrift:
Bananpandekager uden mel og sukker

bagning med squash
Sundere pølsehorn
pølsehorn med skyr

Sunde pølsehorn

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 150 g skyr
  • 1 æg
  • 150 g havregryn
  • 150 g hvedemel
  • 150 g squash
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g gode kyllingepølser fx. fra Hanegal

Pynt

  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Kom vandet ned i en skål og tilsæt gæren. Rør gæren rigtig godt ud i vandet.
    Tilsæt skyr og æg og rør igen.
    Kom havregrynene ned i en foodprocessor eller minihakker og blend det sammen til det er helt fint som mel.
    Tilsæt havregryn-melet og hvedemelet til dejen. Kom også salt i og olivenolien.
    Kom squashen ned i foodprocessor til den er helt fint hakket til en mos - men ikke så meget at det bliver flydende. Hæld det ned i skålen.
    Rør det helt meget grundigt sammen med en ske eller brug en køkkenmaskine. Der må ikke være klumper i dejen. Den skal være ret flydende som en tyk grød.
    Sæt dejen til at hæve med et viskestykke over skålen i 40-45 minutter.
    Kom bagepapir på en plade og varm ovnen op til 200 grader varmluft.
    Skær pølserne over i halve, så der bliver 10 stykker pølse i alt.
    Brug en spiseske og lav 10 klatter dej (cirka halvdelen af dejen) på bagepladen med mellemrum imellem.
    Dyp skeen ned i et glas med vand og tryk klatterne på pladen lidt flade.
    Læg et stykke pølse på hvert stykke dej.
    Kom resten af dejen ud på hvert pølse som "låg" på pølsehornene.
    Dyp skeen i vand igen (mellem hver pølsehorn) og glat dejen ud.
    Drys med sesamfrø og kom pølsehornene i den forvarmet ovn.
    Bagetid: 18-20 minutter. Bagetiden afhænger af ovnen. Bunden på pølsehornene skal være lysebrun og sprød.
    Lad pølsehornene køle af i 5-10 minutter inden de spises.
    Læs om opbevaring af pølsehornene oppe i teksten.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar