Stuvet blomkål
Aftensmad

Stuvet blomkål

Stuvet blomkål

Stuvet blomkål lavet med en hvid opbagt sovs som er tilsat piskefløde og bouillon. Sovsen er smagt til med salt og peber og revet muskatnød. Muskatnødden giver lige det ekstra, og er ret god til en hvid sovs som denne. En skøn mormorret som kan spises sammen med krebinetter eller frikadeller. Få flere tips til sovsen under opskriften.

Blomkålsstuvning.

Selv om opskriften her er lavet til blomkål kan sovsen også bruges til stuvet hvidkål, kartofler, grønne bønner eller stuvende ærter og gulerødder. Det er en hvid basis sovs som kan smages til med muskatnød eller persille eller andre friske krydderurter, og den kan også laves til en brun sovs. Så ville jeg dog undlade muskatnød og i stedet smage til med ribsgele.

Spis gerne retten sammen med krebinetter eller prøv min opskrift på luftige frikadeller.

Stuvet blomkål

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 0,5 terning grøntsagsbouillon
  • 650 ml vand til sovsen
  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 150 ml piskefløde
  • 1 tsk. groft salt
  • Peber
  • Muskatnød

Sådan gør du

  • Skær stokken fra og skær blomkålen ud i små buketter som skylles og dryppes af i en sigte.
    Kog blomkålen i en gryde med vand i 4-5 minutter. Blomkål må ikke få længe, så tjek undervejs at den ikke bliver for blød. Hæld vandet fra og tilbered resten af retten.
    Kog vandet til sovsen og rør bouillonen ud i vandet.
    Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Brug et piskeris til at piske smør og mel rigtig godt og hurtigt sammen i gryden ved middel varme.
    Tilsæt fløden og pisk igen.
    Hæld derefter halvdelen af det kogte vand med bouillon i gryden imens der piskes. Pisk sovsen til der ingen klumper er og hæld resten af vandet i til sovsen har en tilpas konsistens.
    Smag sovsen til med salt, peber og revet muskatnød.
    Vend blomkålen i sovsen og lad det simre et par minutter inden retten spises.
Blomkål
Blomkålen
Hvid sovs

Stuvet blomkål opskrift.

I min opskrift er er der tilsat piskefløde men sovsen kan også laves med madlavningsfløde. Det kan være at der skal justeres lidt på mængden af vand med bouillon, så prøv at hælde det lidt i af gangen som beskrevet i opskriften. Så undgår du, at sovsen bliver for tynd.

Stuvet blomkål smager rigtig godt sammen med krebinetter (karbonader) eller frikadeller. Begge dele kan du finde opskrifter på her på bloggen. Brug de direkte links højere oppe i teksten eller søg i søgefeltet.

Hvis der er rester tilbage kan de sagtens gemmes og varmes dagen efter. Jeg lavede en ekstra stor portion, så vi havde både blomkål og frikadeller til frokosten og et par frikadeller til fryseren. Det er så rart at have på de travle dage eller til madpakkerne.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar