horn
Brød og boller

Store pølsehorn

horn

Lækre store og luftige pølsehorn med sesamfrø.

Bløde store pølsehorn bagt med hvedemel og smør. Der bliver 10 pølsehorn ud af opskriften, og de kan godt fryses. Inden bagning er de penslet med æg og drysset med sesamfrø.

I weekenden bagte jeg store pølsehorn til drengenes formiddagsmad og madpakker. Både William og Malte får 10-mad med (det kalder vi det) og frokost. Der er altid – eller i alt fald næsten altid rugbrød i madpakken, og så supplerer jeg med grøntsager og frugt, rosiner, nødder, figenstænger, rester fra aftensmaden eller hjemmebag.
Vi har ofte hjemmebagte boller, pizza, pizzasnegle, pølsehorn eller lignende i fryseren. Det er så nemt og rart lige at kunne tage op, når der laves madpakker.

Pølsehornene bliver store og lækre. Der skal bruges 10 pølser af cirka 15 cm.
Oksepølser eller kyllingepølser kan selvfølgelig også bruges, hvis man hellere vil bruge det. Pølsehornene kan godt fryses. Jeg kommer dem i fryseposer med en clips på. Så er posen nem at åbne, når der lige skal tages et enkelt eller to pølsehorn op.
Hvis pølsehornene skal spises med det samme, kan de komme en tur i mikroovnen. De skal kun have kort tid, så de lige bliver lunet men uden at få for meget.

Dejen til pølsehornene er nem at rulle ud og forme. Det er en helt blød dej som er nem at arbejde med. Jeg har brugt en silikonekagerulle til at rulle dejen ud med og har derfor ikke brugt ekstra mel til kagerullen.

Pølsehornene bliver som nævnt ret store. Du kan også vælge at skære pølserne over, så der bliver 20 pølsehorn. Det kan være at bagetiden skal justeres lidt, så den passer til de mindre horn. Prøv at give dem omkring 10-12 minutter og se om det er passende.

Læs også: Pizzasnegle med oksekødtrekornsbollerpizzatwisters.

luftige pølsehorn
Pølsehorn

Store pølsehorn

Antal 10 stk.

Ingredienser

  • 2,5 dl sødmælk
  • 40 g gær
  • 4 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. groft salt
  • 100 g blødt smør
  • 1 æg
  • 550 g hvedemel
  • 10 pølser (ca. 15 cm.)

Pensling og pynt

  • 1 æg
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Lun mælken (så den er lillefinger varm) og tilsæt gæren. Når gæren er rørt ud i mælken tilsættes sukker og salt.
    Tilsæt det bløde smør og rør det ud i mælken.
    Kom ægget i og derefter melet lidt af gangen.
    Ælt dejen godt sammen. Jeg har brugt en køkkenmaskine til at røre dejen sammen med. På en maskine skal den røres til den er helt blød, luftig og samlet.
    Sæt dejen til at hæve i 45 minutter med et viskestykke over skålen.
    Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
    Kom en ganske lille smule mel ud på køkkenbordet og brug en kagerulle til at rulle dejen ud i en cirkel.
    Skær 10 stykker ud af dejen. Læg en pølse på hvert stykke dej og rul det rundt om pølsen - med den brede ende først.
    Kom bagepapir på to bageplader og læg 5 pølsehorn på hver plade.
    Pisk ægget sammen med en gaffel og brug en madpensel til at pensle pølsehornene med.
    Drys sesamfrø over pølsehornene og sæt dem i ovnen. Jeg bager kun en plade af gangen i min ovn.
    Bagetid 15 minutter til de er gylde. Bagetiden afhænger af ovnen.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk
Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar