Store og luftige burgerboller
Brød og boller

Store og luftige burgerboller

Store og luftige burgerboller

Jeg fik lavet nogle super lækre burgerboller til os i fredags. De blev store og luftige, og er nok de bedste burgerboller, jeg nogensinde har fået bagt. Jeg gik i gang med at bage tidligt på dagen, så dejen kunne stå og hæve i flere timer, inden bollerne skulle bages. Jeg lod både dejen forhæve og efterhæve. Generelt kan man sige, at jo mere dej får lov at hæve, jo bedre bliver den (selvfølgelig med forbehold). Jeg har både kommet havregryn, rugmel og hvedemel i burgerbollerne, og det gav et godt resultat. De blev ikke for lyse og ej heller for grove – men lige tilpas efter min mening.

I burgerbollerne kom vi hakkebøffer, grøntsager, ketchup og hjemmelavede ristede løg. Hvis du ikke har prøvet at lave ristede løg selv, kan jeg kun sige at det kan anbefales.
De smager væsentlig bedre, end dem man kan købe.

Der bliver 12 store burgerboller ud af opskriften. Jeg gemte et par stykker til dagen efter til vores morgenmad, og resten kom jeg i fryseren.

Store og luftige burgerboller

Store og luftige burgerboller

Antal 12 stk.

Ingredienser

 • 50 g gær
 • 6 dl vand
 • 1 dl rapsolie
 • 4 spsk. sukker
 • 2 tsk. groft salt
 • 1 dl havregryn
 • 4 dl rugmel
 • 12 dl hvedemel

Pensling:

 • 1 æg
 • Sesamfrø

Sådan gør du

 • Rør gæren ud i vandet. Tilsæt rapsolie, sukker, salt og havregryn og rør dejen rundt. Tilsæt rugmel og hvedemel lidt af gangen og rør dejen sammen med en køkkenmaskine. Det er vigtigt at dejen æltes godt sammen og gerne i en 5-6 minutter. Sæt dejen til at hæve i skålen med et viskestykker over ved stuetemperatur i 3-4 timer.
  Form 12 store boller ud af dejen og sæt dem på to plader med bagepapir. Lad burgerbollerne efterhæve i en time inden de pensles med et pisket æg og sesamfrø.
  Bagetid: 12-15 min. ved 225 grader varmluft.

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’.  

Tidligere indlæg Næste indlæg

4 Kommentarer

 • Svar Natascha Bentley 10. marts 2015 at 03:18

  Nu har jeg lavet de her boller 3 gange. Jeg vejer hver bolle til 80g og bager dem i 12 minutter. De bliver bare perfekte hver gang! Tak for en super opskrift. Min lille et aarige son elsker at spise dem. Hver gang han ser dem, enten i fryseren eller paa kokkenbordet, skal han have en.

  • Svar Mie 11. marts 2015 at 11:08

   Hvor er det dejligt at høre :-)
   Det glæder mig at opskriften kan bruges, og ikke mindst at din søn synes så godt om dem.

   Fortsat god dag.

 • Svar Sabrina 3. november 2017 at 13:36

  Er dette en våd eller fast dej? :-)

  • Svar Mie 3. november 2017 at 14:02

   Dejen er mere fast end våd. Bollerne skal formes efter hævning, så det er ikke ligesom med mine koldhævede boller som laves med skeer.

   Burgerbollerne bliver dejlig luftige og kan bestemt anbefales :-)

  Skriv din kommentar