Store cookies med mørk og hvid chokolade
Kage og dessert

Store cookies med mørk og hvid chokolade

Store cookies med mørk og hvid chokolade

I dag fylder verdens bedste William 7 år. Han har glædet sig rigtig meget til sin fødselsdag, og til alt det som skal ske i december måned. Vi står både for at holde jul og nytår i år, og derudover skal vi selvfølgelig også fejre Williams fødselsdag. I dag er han sendt i skole med disse store cookies med mørk og hvid chokolade, som han skal dele ud i klassen. Jeg har lovet at hente ham klokken 14.00, når han har fri fra skolen. Så skal vi hjem og hygge os, og William skal åbne gaver. Søren kører tidligt fra arbejde, og mormor kommer og besøger os. Maden har William fået lov at vælge, og egentlig er jeg glad for, at han har valgt, at vi skal hente italienske pizzaer og have is til dessert – for så skal jeg ikke stå i køkkenet i aften. Det betyder at vi alle kan slappe af og koncentrere os om børnene – specielt vores dejlige fødselsdagsbarn.

Det er bare noget ganske særligt at have fødselsdag, synes jeg. På sin fødselsdag skal man have den allerbedste dag med masser af knus, opmærksom og dejlig mad. William bliver som sagt fejret både på skolen og her hjemme i dag og derudover tre gange mere. I weekenden kommer vores familie til mad og fest, en anden dag har vi inviteret venner med børn til mad, og om et par uger kommer alle drengene fra Williams klasse til fødselsdagsfest med leg og frokost. Jeg kan godt mærke, at der skal en del (meget) planlægning til og flere aftner i brug for at nå det hele, men det er nu så hyggeligt at holde fødselsdag, og jeg glæder mig til at fejre William ♥

Store cookies med mørk og hvid chokolade

Opskrift på store cookies med mørk og hvid chokolade

175 g smør (blødt)
200 g farin
2 tsk vaniljesukker
2 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk havsalt
4 spsk kakaopulver (ren kakao kan også bruges)
100 g hvide chokoladeknapper
100 g mørke chokoladeknapper
100 g mandler
175 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør smørret sammen med farin og vaniljesukker. Kom æggene i og tilsæt bagepulver, havsalt og kakaopulver. Hak mandlerne groft og bland dem i dejen sammen med chokoladeknapperne. Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen til den er fast og ensartet.

Kom runde kugler af cookie-dejen på en plade med bagepapir. Jeg har brugt to spiseskeer til at forme dejen med (en spiseske dej pr. kage). Da kagerne flyder meget ud og bliver store, skal de skal have god plads, så de ikke kommer til at hænge sammen. Jeg har brugt to bageplader med bagepapir på og har bagt 5-6 cookies af gangen. Bag kagerne i midten af ovnen.
Bagetid: 7-8 minutter ved 200° (varmluft).
Hold godt øje med kagerne så de ikke brænder på.

Når kagerne er taget ud af oven, skal de ligge på pladen i et par minutter, inden de flyttes over på en bagerist. Flyttes de for tidligt knækker de. Cookierne bliver først gode og til at spise, når de er kølet helt af.

Mængde

23 store cookies med mørk og hvid chokolade

Mere nyt fra Madling? Følg med på Facebook og Bloglovin’

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar