Stenalderbrød
Brød og boller

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Stenalderbrød, paleo brød, Thomas Rode brødet fra Kong Hans, brødet uden mel, kernebrødet, low carb brødet, brødet som ikke skal hæve og så videre. Dette brød har rigtig mange navne og kan laves på et utal af måder.

Brødet er lavet næsten udelukkende på kerner og nødder. Der er ingen former for mel i, og det kan derfor med fordel spises af glutenallergikere, og de som ønsker at spare på kulhydraterne. Det er et meget kernefyldt brød, og det mætter utrolig godt. Jeg har set opskrifter både med og uden olie, hvor nogen vælger at erstatte olien med vand.
Når jeg laver brødet, bruger jeg olivenolie men i en begrænset mængde. Jeg synes, at brødet bliver for fedtet, når det laves efter den originale opskrift.

Stenalderbrødet er meget let at røre sammen, og det skal ikke hæve. Jeg plejer, at bage det i en silikoneform. Så er det let at tage ud, og det er ikke nødvendigt at smøre formen inden brødet bages.

Brødet kan også sagtens laves med hasselnødder, cashewnødder eller andre kerner end dem som lige nævnes her. Det kommer sig ikke så nøje, så du har du lidt rester af nødder eller kerner, er det bare at blande dem i.

Stenalderbrød

Opskrift på stenalderbrød

5 æg
50 g græskarkerner
50 g mandler
150 g solsikkekerner
50 g valnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
0,5 dl olivenolie
2 tsk groft salt

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne samme i en skål og kom dejen op i en 1,5 liter franskbrødsform.
Hvis du ikke benytter en silikone-form, skal den smøres først.
Bagetid: 50-60 minutter ved 160°.

Mængde

Et stenalderbrød

Følg med på Facebook og få besked når der er nye indlæg på Madling.dk 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar