Stegte riskugler
Aftensmad

Stegte riskugler

Stegte riskugler

Stegte riskugler lavet af en rest ris og rørt med rasp, æg og krydderier. Bag efter er de stegt i olie til de var gylde og sprøde. De er nemme at lave, og så smager de simpelthen så godt. Så godt at jeg både kan spise dem varme og kolde, selv om de selvfølgelig smager allerbedst, når de er varme!

De stegte riskugler kan spises som tilbehør til aftensmaden, men de kan også bruges som en forret eller en anderledes og sjov appetizer, når man har gæster. Vi spiste dem uden dressing til, og jeg synes ikke, at det manglede. Søren kunne godt have tænkt sig cremefraiche-dressing til eller en hjemmelavet mayonnaise fx. med hvidløg. Kig eventuelt her i kategorien dip og dressing, hvis du også gerne vil have dyppelse til.

Riskuglerne er rørt med salt, peber, rasp og mozzarella ost. Jeg tror også, at det ville smage godt med lidt hvidløg i, friske krydderurter eller sød paprika. Paprika hælder jeg nok mest til, så der ikke tages for meget smag fra risene.

Risene som bruges til de stegte riskugler skal være kogt og afkølet. Allerbedst er det, hvis det er en rest ris fra dagen før som har stået på køl. Så bliver kuglerne nemme at forme og ligeledes at stege.

Stegte riskugler - opskrift
Stegte riskugler - rice balls

Stegte riskugler

Antal 13 stk.

Ingredienser

  • 285 g kogte kolde ris
  • 1 æg
  • Peber
  • 1 tsk. groft salt
  • 40 g rasp
  • 50 g revet mozzarella

Panering og friture:

  • 100 g rasp
  • 3 dl smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Kom risene ned i en skål og rør dem sammen med ægget.
    Tilsæt peber, salt og rasp og rør igen.
    Kom mozzarella osten i og rør til det det hele er samlet og har konsistens som fast fars.
    Form 12-14 kugler ud af ris-farsen.
    Kom (de 100 gram rasp) ned i en dyb tallerken og rul alle kuglerne i raspen.
    Kom olie ned i en lille gryde og varm olien op.
    Kom 3-4 kugler ned i olien af gangen til de er helt gylde og sprøde. Tag forsigtigt kuglerne op med en hulske (som kan tåle høj varme) og læg dem på et par stykker køkkenrulle.
Kan du lide mine opskrifter?Følg mig på Facebook @Madling.dk

Vil du have det seneste nyt, så husk at du kan følge med på:
Facebook – Bloglovin’ – Instagram 

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar