Stegte nudler med kylling og grøntsager

Stegte nudler med kylling og grøntsager

Stegte nudler med kylling og grøntsager er en dejlig nem og sund hverdagsret som ikke tager meget mere end en halv times tid at lave. Forskellige grøntsager både rå og fra frost kan anvendes –  ligesom kødet også kan varieres.
Jeg har brugt kylling denne gang, men det smager også godt med kalkun eller tern af oksekød. Vi kan rigtig godt lide edamamebønner, så dem har vi næsten altid en pose af i fryseren. Kinakål synes jeg smager godt sammen med nudler, og æggene som jeg har tilsat til sidst i retten gør den cremet og tilfører mere smag.

Retten er mild og børnevenlig og der er ikke tilsat stærke krydderier. Hverken børnene eller Søren og mig er til stærk mad, så det passer os alle ganske fint at undlade chili og ingefær. Hvis du ønsker en mere spicy ret, kan du tilsætte ekstra hvidløg, frisk ingefær eller chili.

Flere opskrifter med nudler:
Wokret med skinkekød
Salat med kylling, nudler og sesamolie

Stegte nudler med kylling og grøntsager

Opskrift på stegte nudler med kylling og grøntsager

200 g ægnudler
1 fed hvidløg
1 peberfrugt
Olie
600 g kyllingeinderfilet
10 blade kinakål
185 g edamamebønner
0,5 terning hønsebouillon + 0,5 dl vand
Salt
2-3 æg

Topping:
Soyasauce
Peanuts
Persille

Fremgangsmåde

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i en sigte.

Hak hvidløg og peberfrugt og svits det i olie i en wok eller sauterpande.

Skær kyllingen ud i små passende stykker og svits dem på panden. Kyllingen må ikke blive brunet eller få for længe, for så bliver den tør. Skyl og skær kinakålen ud i tynde strimler og kom dem på panden. Tilsæt også edamamebønnerne og hønsebouillonen sammen med en halv deciliter vand.
Vend det hele godt rundt på panden og drys lidt salt over.

Tilsæt de kogte nudler og slå 2-3 æg ud i en skål og hæld dem over retten. Vend det hurtigt rundt så æggene bliver godt fordelt.

Server de stegte nudler sammen med saltede peanuts, persille og soya.

Mængde

5 personer


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.