Stegt flæsk kan godt laves i en noget mere kalorielet version end den sædvanlige med kartofler og sovs. Her er det stegt flæsk og en salat. En salat med feta, kogte majs og ristet rugbrød i tern.
Vi får stegt flæsk flere gange om året. Jeg lavet altid kødet i ovnen, med groft salt og så længe at det bliver lækkert sprødt. Tilbehøret er meget forskelligt alt lige fra salat, til blomkålsmos eller almindelige kogte kartofler.
Opskrift på stegt flæsk og salat
Flæsk i skiver
Groft salat
Ca. et halvt hovedsalat
10 cherrytomater
En halv agurk
Et lille rødløg
Feta
Kogte majskolber
Ristet rugbrød
Fremgangsmåde
Kødet lægges på en bageplade med bagepapir og drysses med groft salat. Jeg plejer at bruge to stykker bagepapir og et stykke stanniol nederst, for at pladen ikke bliver helt fedtet.
Bagetid: 30-40 min ved 200°.
Skyl grøntsagerne og skær dem ud til en salat. Majskolberne koges i ca. 20-25 min.
Mængde
4 personer
Ingen kommentarer