Stegt blomkål
Aftensmad

Stegt blomkål

Stegt blomkål

En nem og lækker opskrift på stegt blomkål på panden.

Blomkål kan tilberedes på så mange måder, og der skal ikke særligt meget til at gøre det lækkert. I denne opskrift har jeg lavet stegt blomkål som er tilberedt på panden. Det smager så godt, og kan spises som tilbehør til de fleste retter.

Se også: Salat med spidskål, æbler og granatæblekerner og denne spidskålslasagne.

Start med at fjerne bladene og skær det nederste af stokken fra. Skær derefter blomkålen over på midten og så i mindre skiver. Du kan også dele kålen i mindre små buketter, hvis du hellere vil det. Jeg har brugt en blanding af smør og smagsneutral olie til at stege i. Der skal ikke bruges meget men kun en smule, og så må stegt blomkål gerne få høj varme på panden. Læs mere i opskriften.

Få tips til hvordan du kan tilberede blomkål under opskriften.

Stegt blomkål

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 0,5 blomkål
  • 1,5 tsk. smør
  • 1,5 tsk. smagsneutral olie
  • Flagesalt (groft salt egner sig ikke så godt)
  • Parmesanost

Sådan gør du

  • Start med at fjerne bladene og skær det nederste af stokken fra.
    Skær derefter blomkålen over på midten og så i mindre skiver. Du kan også dele kålen i mindre små buketter, hvis du hellere vil det.
    Kom smør og olie på en stor pande og varm det op.
    Læg stykkerne af blomkålen på panden og steg dem på begge sider.
    Blomkålen må gerne få høj varme og blive lidt mørk.
    Drys flagesalt hen over blomkålen og skær tynde skiver af parmesanosten som lægges på.
    Den stegte blomkål kan både spises varm og kold som tilbehør til aftensmaden.
Blomkål
ristet blomkål

Tilberedning af blomkål.

Blomkål kan tilberedes på så mange måder og bruges som tilbehør eller i retter. Jeg kommer her med at par bud på, hvad du kan bruge blomkål til. Har du flere ideer, må du meget gerne skrive dem i kommentarfeltet.

  • Blomkål på panden som i denne opskrift.
  • Stegt blomkål i skiver eller små buketter.
  • Ristet blomkål enten uden brug af fedtstof eller med en lille smule.
  • Blomkål på grillen.
  • Smørstegt blomkål, hvor der bruges større mængder fedtstof og rigtig smør.
  • Stegt blomkål med mandler, prøv at komme hakkede mandler over blomkålen. Det giver en skøn smag.
  • Blomkålssalat.
  • Blomkålstærte og blomkålsgratin.
  • Blomkål i gryderetter, det kan fx. være i en vegetarret eller sammen med kylling.
  • Bagt blomkål i ovnen.

Følg med her:
Du du meget velkommen til at følge min Facebook side og Instagram profil. Begge steder deler jeg links til de nyeste post og opskrifter, så snart de er på bloggen.

Tidligere indlæg Næste indlæg

Ingen kommentarer

Skriv din kommentar